banner ad

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ

. January 20, 2015 . 0 Comments

980d2e4261c2191caf564855a42aab3c_LΥλικά:

1 μέτρια μελιτζάνα ξεφλουδισμένη κομμένη σε κομματάκια

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

1 κ.τ.σ. ελαιόλαδο

1 κούπα τριμμένη φρυγανιά

1 κ.τ.σ. τριμμένο λιναρόσπορο μέσα σε 1 κ.τ.σ. νερό

1 κ.τ.γ. ρίγανη

1 κ.τ.γ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

1/2 κ.τ.γ. αλάτι
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέσα στο λάδι, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε την μελιτζάνα και τσιγαρίζουμε μέχρι να είναι έτοιμη η μελιτζάνα (μέχρι να μαλακώσει). Αφήνουμε να κρυώσει το μίγμα και έπειτα το πολτοποιούμε μέσα στο μπλέντερ. Αδειάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε ώστε να γίνει ομοιόμορφο το μίγμα και έπειτα πλάθουμε τα κεφτεδάκια. Αν κολλάει πολύ το μίγμα προσθέτουμε λίγη ακόμη φρυγανιά. Ψήνουμε για 20 λεπτά.

Πηγή: vegansintages

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *