ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΧΑΙΝΕΤΕ…

kinja-img_com1. Είστε αγχωμένοι και θέλετε να μασουλήσετε οπωσδήποτε κάτι; Για να μην ξαναρχίσετε τις κακές σας συνήθειες, σε τέτοιες περιπτώσεις ασχοληθείτε με κάτι που θα σας χαλαρώσει και θα σας ευχαριστήσει. Για παράδειγμα, ακούστε μουσική, διαβάστε το αγαπημένο σας βιβλίο, τηλεφωνήστε σε κάποιο φίλο σας, κάνετε ένα μπάνιο κ.λπ.

2. Αποκτήστε τη συνήθεια να κάνετε τα ψώνια σας με γεμάτο στομάχι. Έτσι, κανένας πειρασμός δε θα σας κάνει να υποκύψετε εύκολα…

3. Μάθετε να μαγειρεύετε σπιτικό, υγιεινό φαγητό. Έτσι, θα αποφεύγετε να τρώτε έτοιμα φαγητά, που περιέχουν συχνά πολύ άμυλο ή άλλα συστατικά που παχαίνουν, ενώ έχουν χάσει μεγάλο μέρος των βιταμινών και των άλλων θρεπτικών τους συστατικών.

4. Η άσκηση κόβει την όρεξη! Το ξέρατε; Επομένως, προσπαθήστε να αθλείστε πριν καθίσετε στο τραπέζι ή την ώρα που σας πιάνει συνήθως ξαφνικά πείνα.

5. Κάνατε μια παρασπονδία και φάγατε κάτι περισσότερο; Μη νιώθετε ενοχές! Απλώς φροντίστε το επόμενο γεύμα σας να είναι πιο ελαφρύ. Για παράδειγμα, αντικαταστήστε το φιλέτο που είχατε προγραμματίσει να φάτε με ένα πιο άπαχο κρέας, π.χ., κοτόπουλο. Όμως, να προσέχετε να μην παραλείπετε ποτέ το επόμενο γεύμα.

6. Μάθετε να σερβίρετε στο πιάτο σας μια…λογική μερίδα φαγητού και να περιορίζεστε σε αυτή. Μην ξανασερβίρεστε μετά.

7. Χάσατε πρόσφατα 2 κιλά; Μην τα ξαναπάρετε. Μόλις ξεπεράσετε αυτό το όριο, ξαναρχίστε αμέσως δίαιτα.

8. Μην ανεβαίνετε στη ζυγαριά σας κάθε…μήνα. Καθιερώστε να ζυγίζεστε μία φορά την εβδομάδα.

9. Κολλήστε στην πόρτα του ψυγείου σας μια φωτογραφία σας από την εποχή που ήσαστε λεπτοί.

10. Μη στερείστε τα επιδόρπια, αλλά να τα τρώτε μόνο στο τέλος των γευμάτων και ποτέ σε άλλες στιγμές, γιατί μετά τα γεύματα τα σάκχαρα που περιέχουν μεταβάλλονται σε σάκχαρα βραδείας καύσης και αφομοιώνονται καλύτερα. Εκτός γευμάτων δρουν ως σάκχαρα ταχείας καύσης και εναποτίθενται απευθείας στα ψωμάκια ή στην κοιλιά.

Προσοχή!
Το άγχος επιβραδύνει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ο εκνευρισμός και οι εντάσεις που μας δημιουργεί το περιβάλλον (περιορισμένος χρόνος, επαγγελματικές έννοιες κ.ά.) ευθύνονται, μερικές φορές, για τυμπανισμούς. Σε περίπτωση, λοιπόν, έντονου στρες πάρτε βαθιά αναπνοή βάζοντας τα χέρια στην κοιλιά. Για να καταπολεμήσετε την καθημερινότητα, δοκιμάστε τις τεχνικές χαλάρωσης, όπως γιόγκα. Σε περίπτωση ανάγκης ένα αφέψημα βαλεριάνας ή πασιφλόρας θα σας κατευνάσει και θα σας βοηθήσει να ξαναβρείτε τον ύπνο σας.

Πηγη: belife.gr