ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ;

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

10589821_836516586361115_245066502_nΠαρακάτω αναφέρονται εφτά συμβουλές που πρέπει να ακολουθούν όλοι οι άνθρωποι άνω των 2 ετών, ώστε να είναι και να παραμείνουν υγιείς.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, θα μάθετε να ελέγχετε τη διατροφή σας. Έτσι, θα έχετε καλύτερη υγεία και θα μειώσετε τις πιθανότητες να προσβληθείτε από ορισμένες αρρώστιες.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

1. Τρώτε ποικιλία τροφών
Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλίσετε ενέργεια, βιταμίνες, πρωτεΐνες, άλατα και ίνες, δηλαδή όλα όσα είναι απαραίτητα για να έχετε καλή υγεία.

2. Διατηρείτε το βάρος σας σε χαμηλά επίπεδα
Για να μειώσετε έτσι τις πιθανότητες υψηλής πίεσης, καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικών επεισοδίων, ορισμένων τύπου καρκίνου και διαβήτη.

3. Επιλέξτε έναν τρόπο διατροφής χωρίς λίπη και χοληστερίνη
Έτσι θα μειώσετε τις πιθανότητες εμφράγματος και καρκίνου. Κι αυτό, επειδή τα λίπη περιέχουν διπλή ποσότητα θερμίδων απ’ ό,τι οι υδατάνθρακες και οι πρωτεΐνες. Ένα διαιτολόγιο με χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπη θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το βάρος σας σε κανονικά επίπεδα.

4. Επιλέξτε ένα διαιτολόγιο πλούσιο σε λαχανικά, φρούτα και δημητριακά
Γιατί οι παραπάνω τροφές παρέχουν τις απαραίτητες βιταμίνες, άλατα, φυτικές ίνες και υδατάνθρακες και βοηθάνε τον οργανισμό να αποθηκεύει μικρότερες ποσότητες λίπους. Ένας τέτοιος τρόπος διατροφής εμποδίζει επίσης την ανάπτυξη τοξινών και την εμφάνιση πολλών ασθενειών.

5. Χρησιμοποιείτε τη ζάχαρη με μέτρο
Ένα διαιτολόγιο πλούσιο σε ζάχαρη περιέχει πολλές θερμίδες, αλλά είναι ιδιαίτερα φτωχό σε θρεπτικές ουσίες. Επιπλέον, η ζάχαρη καταστρέφει τα δόντια. Μη δίνετε στα παιδιά γλυκά και σοκολάτες. Μάθετέ τους να αποφεύγουν τη ζάχαρη.

6. Χρησιμοποιείτε το αλάτι με μέτρο
Έτσι θα αποφεύγετε την υψηλή πίεση στο αίμα. Τα προϊόντα της φύσης περιέχουν αλάτι, δε χρειάζεται λοιπόν να προσθέτετε εσείς κι άλλο.

7. Μειώστε τις ποσότητες αλκοολούχων ποτών που καταναλώνετε
Το αλκοόλ περιέχει πολλές θερμίδες, αλλά σχεδόν καμιά θρεπτική ουσία. Επίσης, προκαλεί πολλά προβλήματα υγείας, οδηγεί σε αυτοκινητιστικά δυστυχήματα και μπορεί να καταλήξει σε εθισμό.

ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Καταναλώνετε άπαχα κρέατα και αποβουτυρωμένα ή ημιαποβουτυρωμένα προϊόντα.
Χρησιμοποιείτε φυτικά έλαια και μαργαρίνες. Τα προϊόντα που κυκλοφορούν στο εμπόριο αναφέρουν την περιεκτικότητα σε κορεσμένα λίπη στην ετικέτα τους.
Διαβάζετε πάντα τις ετικέτες των προϊόντων που αγοράζετε, ώστε να ξέρετε το είδος και την ποσότητα του λίπους που περιέχουν.
Περιορίζετε τη χρήση προϊόντων που περιέχουν μεγάλη ποσότητα λίπους, όπως είναι οι κρέμες, τα κέικ και τα κουλουράκια.

Πηγη: belife.gr