banner ad

ΜΕΛΑΝΟΥΡΙΑ ΑΛΑ ΣΠΕΤΣΙΩΤΑ

. June 21, 2011 . 0 Comments

 

 

Υλικά για 4 άτομα

4 μελανούρια περίπου των 400 γρ., καθαρισμένα και πλυμένα (ζητήστε από τον ιχθυοπώλη να τα καθαρίσει)

1 φλ. φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα

Για τη σάλτσα

60 ml έ.π. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ξερό, μεγάλο ή 2 μεσαία, ψιλοκομμένα

1 καρότο μέτριο, τριμμένο στον λεπτό τρίφτη

1½ κιλό ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες, περασμένες στο multi ή 2 κονσέρβες ντοματάκια κονκασέ και 100 ml νερό

1½ κ.γ. πελτέ ντομάτας, διαλυμένο σε λίγο νερό

4 σκελίδες σκόρδου, κομμένες σε φέτες

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σάλτσα: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Μόλις γυαλίσει, προσθέτουμε το καρότο και στη συνέχεια την ντομάτα, τον πελτέ, το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να δέσει (αλλά όχι να σφίξει) για περίπου 20 λεπτά.

Ψήσιμο: Προθερμαίνουμε το γκριλ. Αλείφουμε τα μελανούρια με ελαιόλαδο και τα αλατίζουμε. Απλώνουμε τη μισή σάλτσα στο ταψί, βάζουμε τα ψάρια, τα περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο, στη δεύτερη θέση από πάνω, για να μην ακουμπούν τα ψάρια στο γκριλ, και ψήνουμε για 5-7 λεπτά από τη μία πλευρά και 3-4 λεπτά από την άλλη. Βάζουμε τα ψάρια σε μια πιατέλα, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *