banner ad

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΤΙΚΙ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

. June 21, 2011 . 0 Comments

 

Υλικά για 4 άτομα

4 κ.σ. τυρί κατίκι Δομοκού

4 λουκάνικα χωριάτικα με πράσο, κομμένα σε ροδέλες των 3 εκ.

6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

1 κιλό φρέσκα φασολάκια, στρoγγυλά

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες

2 πιπεριές τσίλι καυτερές, ψιλοκομμένες (προαιρετικά)

αλάτι

1 σφηνάκι τσίπουρο

2 κ.σ. σάλτσα σόγιας

2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο

½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

½ ματσάκι κόλιαντρο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε μια φαρδιά, χαμηλή κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τα λουκάνικα για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα φασολάκια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές τσίλι και το αλάτι και τα φέρνουμε μια βόλτα. Σβήνουμε με το τσίπουρο, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας, το ξίδι, τα αρωματικά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμη 4 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με 1 κ.σ. κατίκι σε κάθε πιάτο.

Tip: Τα φασολάκια πρέπει να είναι al dente. Αν δεν σας αρέσουν τραγανά, τα αφήνετε να βράσουν για περισσότερη ώρα. Συνοδεύστε το φαγητό με πουρέ πατάτας ή πατάτες τηγανητές.

Πηγή: το Βήμα

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *