banner ad

ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΙ ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΑΠΟ ΦΑΚΕΣ

. February 22, 2015 . 0 Comments

8_8.jpgΠρωτότυπο ορεκτικό για την Καθαρά Δευτέρα

Υλικά για 4-6 άτομα

– 2 κουταλιές της σούπας φυτική μαργαρίνη λιωμένη
– 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
– ½ φλιτζάνι τσαγιού κόκκινες φακές καθαρισμένες
– ½ κουταλιά της σούπας ντοματοπελτές
– 1 φλιτζάνι τσαγιού πλιγούρι
– 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
– 2 κουταλιές του γλυκού κόκκινο πιπέρι
– 1 κουταλιά της σούπας κύμινο σε σκόνη
– 1 κουταλιά της σούπας δυόσμος
– ½ φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνετε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρετε σε λιωμένη μαργαρίνη το κρεμμύδι, να μαλακώσει. Προσθέτετε τις φακές, το ντοματοπελτέ και 3 φλιτζάνια νερό. Ανακατεύετε, σκεπάζετε και βράζετε.

2. Κατόπιν προσθέτετε το πλιγούρι και σιγοβράζεται για 25 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν οι φακές και το πλιγούρι.

3. Ρίχνετε τα 2 φρέσκα κρεμμυδάκια στην κατσαρόλα μαζί με το πιπέρι, το κύμινο, τον δυόσμο και το μαϊντανό. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει για 15-20 λεπτά.

4. Με τη βοήθεια μεγάλου κουταλιού πλάθεται στρογγυλούς ή οβάλ κεφτέδες και τους βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά, να «σφίξουν». Αραδιάζετε σε πιατέλα και τους σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου με γουακαμόλε σως και φρέσκο ψωμί.

Πηγη: sidagi.gr

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *