ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΡΑΙΝΟ

Ο Ελληνας; Μυστήριο τρένο. Δεν τον βρίσκεις πουθενά. Τη μια μέρα ψηφίζει, την άλλη τους βρίζει. Τότε γιατί τους ψηφίζει; Για να τους βρίζει φυσικά, αφού δεν μπορεί, δεν αντέχει να τα βάλει με τον εαυτό του.

Δεξιός ψηφίζει ΠΑΣΟΚ επειδή είπε «τέρμα οι διορισμοί στο Δημόσιο» ο Καραμανλής και τώρα θα ψηφίσει Σαμαρά επειδή ο Πάγκαλος θέλει να καταργήσει τη μονιμότητα στο Δημόσιο. Και δεν είναι καν διορισμένος. Ούτε είπε ποτέ ο Σαμαράς ότι θα κάνει όλους τους Ελληνες… του Δημοσίου.

Και αφού ψηφίζει Δεξιά, θα νοσταλγήσει το ΠΑΣΟΚ. Αντε βγάλε άκρη. Πάει στις πλατείες και αγανακτεί. Συνήθως αγανακτεί από… τον καναπέ. Τις περισσότερες φορές αγανακτεί δι’ αντιπροσώπου. «Πες τα Λαζόπουλε». Βαριέται να σκεφτεί μια διαμαρτυρία της προκοπής. Κι αν τη βρει, είναι λάθος.

Στη Ζάκυνθο οι ιδιοκτήτες μπαρ και εστιατορίων πηγαίνουν με πανό στο αεροδρόμιο και διαμαρτύρονται στις αφίξεις τουριστών για το «ολ ινκλούσιβ». Τι φταίει ο τουρίστας; Πήγαινε στο Δήμο. Στην Αστυνομία. Στην Περιφέρεια. Υπάρχουν νόμοι. Ενα ξενοδοχείο, για να μπει σε αυτό το πρόγραμμα, πρέπει να έχει κάποια χιλιομετρική απόσταση από μπαρ και ταβέρνες. Οταν είναι δίπλα σου… καταγγελία.

Δεν την κάνει γιατί προφανώς έχει κι αυτός τις παρανομίες του. Ετσι, την πληρώνουν οι τουρίστες. Αντε βγάλε άκρη. Δεν θέλει να πάει στο δήμο. Γούστο του. Μετά διαμαρτύρεται για τα σκουπίδια. Τα δικά του όμως, κάδο δεν έχουν δει ποτέ. Τα πετάει στο δρόμο χωρίς καν να δέσει τη σακούλα. Α, τα δικά του σκουπίδια είναι σκουπίδια με ονοματεπώνυμο. «Ξέρει ο δήμος ότι βγάζω σκουπίδια όταν κλείνω το μαγαζί, να έρθει να τα μαζέψει»!!!

Ο δήμος. Η προσωπική του Φιλιππινέζα. Τα διπλανά σκουπίδια όμως, τον ενοχλούν. Και τα απέναντι. Το ίδιο νιώθει κι ο απέναντι. Παίρνει τηλέφωνο την Τροχαία. Του έκλεισαν το τζιπ που είχε παρκάρει παράνομα. Ναι, αλλά είναι έξω από το… μαγαζί του!