ΤΡΩΤΕ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΑ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

istock_000006335601_smallΗ προσεκτική κατανάλωση της τροφής είναι στενά συνδεδεμένη με την πέψη, άρα και με το μεταβολισμό μας. Πώς πρέπει να τρώμε;

Ειδικοί διαιτολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: όποιες δίαιτες και αν δοκιμάσετε, ενδέχεται να μην έχετε νωρίς και τα καλύτερα αποτελέσματα, εάν δεν καταφέρνετε να τρώτε προσεκτικά, αργά και να απολαμβάνετε την τροφή σας.

Εάν καταναλώνετε τα γεύματά σας πολύ γρήγορα, υπάρχει η πιθανότητα να παίρνετε βάρος ή να μη χάνετε εύκολα τα κιλά που θέλετε, εξαιτίας του τρόπου που τρώτε. Σε έρευνα που έγινε, συμμετείχαν άτομα καταναλώνοντας συγκεκριμένες μερίδες φαγητού και χωρισμένα σε δύο ομάδες, στη μια καταναλώνοντας τη μερίδα τους σε πολύ σύντομο χρόνο και στη δεύτερη σε μεγαλύτερο.

Τα συμπεράσματα της μελέτης έδειξαν, ότι σε έναν υγιής ενήλικας που τρώει με ήρεμο ρυθμό, χρειάζεται περίπου δώδεκα λεπτά για να φτάσει το μήνυμα του κορεσμού στον εγκέφαλό του, ενώ ένας υπέρβαρος χρειάζεται από δεκαπέντε έως είκοσι λεπτά.

Για αυτό λοιπόν οι επιστήμονες συστήνουν να τρώμε αργά, ώστε ο οργανισμός μας να έχει το χρόνο που του χρειάζεται και να στείλει σωστά το μήνυμα του κορεσμού στον εγκέφαλο. Εάν τρώμε αργά, εξηγούν, και απολαμβάνουμε την τροφή μας, ενδεχομένως τότε να τρώμε και μικρότερη ποσότητα.

Η προσεκτική επίσης κατανάλωση της τροφής, είναι στενά συνδεδεμένη και με την πέψη, άρα και με το μεταβολισμό μας. Τα μικρά, σύντομα και υγιεινά γεύματα που καταναλώνονται αργά και χωρίς βουλιμία, διευκολύνουν την πέψη, φέρνουν πιο γρήγορα το αίσθημα κορεσμού και διευκολύνουν το μεταβολισμό, που όλοι γνωρίζουμε ότι ευθύνεται για την ισορροπία και την καλή φυσική μας κατάσταση.

Πηγη: iatronet.gr