ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ

Date

Mosxari-katsarolas-me-laxanika(για 4 άτομα, 235 θερμίδες/μερίδα)

Υλικά
3 κουτ. σούπ. αραβοσιτέλαιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κουτ. γλυκ. κύμινο σκόνη
2 κουτ. γλυκ. κόλιαντρο
κοπανισμένο
1/4 κουτ. γλυκ. πιπέρι καγιέν
450 γραμμ. πατάτες,
καθαρισμένες και κομμένες
κομμάτια
125 γραμμ. φουντίτσες
μπρόκολο
175 γραμμ. φουντίτσες
κουνουπίδι
225 γραμμ. κολοκυθάκια
κομμένα χοντρές φέτες
1 λεμόνι
Χυμό μισού λεμονιού
Ξύσμα από ένα λεμόνι
125 γραμμ. κατεψυγμένα
κουκιά
125 γραμμ. φασολάκια
τσαουλιά
Φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει, αλλά όχι να ροδίσει. Προσθέστε το σκόρδο και ανακατέψτε, έπειτα ρίξτε το κύμινο, το κόλιαντρο και το πιπέρι καγιέν. Αφήστε να τσιγαριστούν για 1-2 λεπτά. Προσθέτετε τις πατάτες, το μπρόκολο, το κουνουπίδι και τα κολοκυθάκια και τα ανακατεύετε καλά, ώστε το μείγμα των μπαχαρικών να πάει παντού.
Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα, 0,3 του λίτρου νερό και όσο αλάτι σας αρέσει. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά επί 20 λεπτά.
Προσθέτετε τα κουκιά και τα φασολάκια και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να γίνουν. Μην τα παραβράσετε, γιατί χάνουν όλη τους τη γεύση.
Τα σερβίρετε πασπαλισμένα με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Πηγη: belife.gr

Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα