ΓΙΟΓΚΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!

GVLjZq3_Rk0Η γιόγκα, τέχνη χιλιετιών, έχει ήδη δείξει την αποτελεσματικότητά της, τόσο ώστε να την αποδέχεται σήμερα και η συμβατική ιατρική για την αντιμετώπιση οργανικών και ψυχολογικών προβλημάτων. Γιατί, λοιπόν, να μην την εντάξετε στην καθημερινότητά σας;

Σταυρωτές κινήσεις

Πρόκειται για τη βασική άσκηση, αυτή δηλαδή που πρέπει να κάνετε πριν από κάθε άλλη. Συνιστάται σε περιπτώσεις εύκολης κόπωσης ή απώλειας μνήμης.

Είναι επιτόπου βάδισμα: Φέρτε το δεξιό αγκώνα προς το αριστερό γόνατο και μετά τον αριστερό αγκώνα προς το δεξί γόνατο. Την άσκηση αυτή πρέπει να την κάνετε περίπου ένα λεπτό (είναι 40 κινήσεις).

Είστε τύποι ανικανοποίητοι και νευρικοί;

Θέση 1

Καθίστε στις φτέρνες με τα πόδια τεντωμένα και τα χέρια σας πίσω, ακουμπισμένα στο πάτωμα.
Τεντώστε το στήθος προς τα έξω χωρίς να ανασηκώνετε τους γοφούς και χαλαρώστε το κεφάλι προς τα πίσω.

Θέση 2 (για όσους δεν μπορείτε να κάνετε την 1)

Όρθιοι, με τα πόδια ανοιχτά και τα γόνατα λυγισμένα και ανοιχτά, κρατήστε το στήθος ίσια και φέρτε τα χέρια πάνω από το κεφάλι, με τους αγκώνες ανοιχτούς και ελαφρά λυγισμένους.

Προσοχή!

Στη διάρκεια της άσκησης μείνετε χωρίς να ανασαίνετε, με τα πνευμόνια γεμάτα, περίπου δύο δευτερόλεπτα.
Μπορείτε να εκτελείτε την άσκηση δύο με τρεις φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ.

Είστε ευερέθιστοι ή νιώθετε τα πόδια σας βαριά;

Ξαπλωμένοι ανάσκελα, λυγίζετε το δεξί σας πόδι με τέτοιον τρόπο, ώστε να έρθει ο μηρός στην κοιλιά. Βάλτε το δεξί χέρι ψηλά στη γάμπα και το αριστερό από πάνω.
Στηριχθείτε στο γόνατο για να σφίξετε το μηρό στην κοιλιά, ανασηκώνοντας ταυτόχρονα τους αγκώνες λυγισμένους προς τα πάνω και τον έναν προς τον άλλο. Μείνετε έτσι επί ένα λεπτό και 15 δευτερόλεπτα και ύστερα κάντε το ίδιο από την άλλη πλευρά.

Προσοχή!

Στη διάρκεια της άσκησης, αναπνέετε βαθιά.
Κάνετε την άσκηση δύο με τρεις φορές κάθε βράδυ.

Είστε όλο άγχος;

Σταθείτε όρθιοι, με τα χέρια ακουμπισμένα στον τοίχο και το ένα πόδι προς τα εμπρός. Λυγίζετε το πόδι αυτό ανασηκώνοντας τη φτέρνα και πιέζοντας έντονα τα δάχτυλα στο πάτωμα. Μείνετε σε αυτή τη στάση επί ένα λεπτό και 15 δευτερόλεπτα και μετά κάντε το ίδιο με το άλλο πόδι.

Προσοχή!

Όσο διαρκεί η άσκηση αυτή, πρέπει να χαμογελάτε και να μένετε χωρίς να αναπνέετε, με τα πνευμόνια γεμάτα, δύο δευτερόλεπτα.
Η καλύτερη ώρα για να την κάνετε είναι το πρωί και το βράδυ.

Πηγη: belife.gr