ΓΥΜΝΑΖΕΣΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ;

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

gallery_big_Flirting_At_The_GymΕλάχιστοι άνθρωποι γυμνάζονται αρκετά και οι περισσότεροι είναι τυχεροί αν γυμνάζονται έστω και λίγο. Τι κρίμα όμως, αφού η γυμναστική δε βελτιώνει μόνο την κυκλοφορία, αλλά βοηθάει και στην τόνωση του σώματος, σφίγγοντας τους μυς και χαρίζοντας ελαστικότητα.

Το ιδεώδες είναι να γυμνάζεστε καθημερινά, έστω και κάνοντας ένα ζωηρό περίπατο. Δεν έχει νόημα να κάνετε σαν τρελοί γυμναστική μία μέρα κάθε βδομάδα, για να ξαναπέσετε στις τεμπέλικες συνήθειές σας τις υπόλοιπες μέρες.

Οι αποτελεσματικότερες μορφές γυμναστικής είναι το κολύμπι και το τζόκινγκ, γιατί χρησιμοποιούν όλους σχεδόν τους μυς του σώματος.

Βελτιώνουν τη φόρμα σας

Στη συνέχεια ακολουθεί μια σειρά απλών ασκήσεων, με τις οποίες μπορείτε να αρχίσετε να βελτιώνετε τη φόρμα σας. Αρχίστε το πρωί, πριν ακόμα σηκωθείτε από το κρεβάτι, τεντώνοντας πραγματικά το σώμα σας από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών σας. Ύστερα χαλαρώστε λίγα λεπτά (χωρίς να ξανακοιμηθείτε). Επαναλάβετε αυτή την άσκηση όταν σηκωθείτε.

Αρχίστε τις ακόλουθες ασκήσεις για λίγα λεπτά την ημέρα, αυξάνοντας σιγά σιγά το χρόνο:

Μπράτσα

Σταθείτε στητοί, με τα πόδια ενωμένα και κουνήστε τα μπράτσα σας μπρος πίσω, όσο πιο ψηλά και δυνατά μπορείτε.

Στήθος

Με τα μπράτσα σας στο επίπεδο των ώμων και τους αγκώνες προς τα έξω ενώστε τις παλάμες των χεριών σας. Μετρήστε μέχρι το δέκα και χαλαρώστε.

Στομάχι

Είναι ένας από τους χειρότερους παραβάτες στη χαλάρωση των μυών. Ξαπλώστε ανάσκελα στο πάτωμα με τα χέρια σας δίπλα και τα πόδια σας απλωμένα. Σηκώστε αργά τα πόδια σας, ώσπου να σχηματίσουν ορθή γωνία με το έδαφος. Όταν τα πόδια σας απέχουν 15 εκ. από το πάτωμα, κρατήστε αυτή τη θέση μετρώντας ως το έξι πριν αρχίσετε να τα κατεβάζετε προς το έδαφος.

Μέση

Σταθείτε με τα πόδια ανοιχτά και τα χέρια τεντωμένα πάνω από το κεφάλι σας. Κάντε κύκλο με το επάνω μέρος του σώματός σας, προσπαθώντας να αγγίξετε το πάτωμα, κσι ύστερα σηκωθείτε όσο ψηλότερα μπορείτε. Μη λυγίζετε τα γόνατά σας. Επαναλάβετε περιστρέφοντας το σώμα προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Πλάτη

Ξαπλώστε μπρούμυτα, με τα χέρια λυγισμένα και με το κεφάλι σας ακουμπισμένο στα χέρια σας. Με τις γάμπες ίσιες, σηκώστε προς τα πίσω, μία γάμπα κάθε φορά, όσο περισσότερο μπορείτε. Κρατήστε τη στη θέση αυτή λίγα λεπτά και μετά κατεβάστε τη αργά στο πάτωμα. Επαναλάβετε με την άλλη γάμπα.

Οπίσθια

Καθίστε στο πάτωμα με τα χέρια και τα πόδια ίσια μπροστά σας. «Περπατήστε» μπρος και πίσω με τα οπίσθια.

Πόδια

Σταθείτε με τα πόδια ενωμένα και τα χέρια δίπλα σας. Λυγίστε τα γόνατά σας κρατώντας τις φτέρνες στο πάτωμα. Επαναλάβετε τρεις φορές, ύστερα σηκώστε τις φτέρνες σας από το έδαφος και λυγίστε όσο μπορείτε προς τα κάτω. Σηκωθείτε αργά, φέρνοντας τα χέρια πάνω από το κεφάλι σας με τα μπράτσα ίσια.

Πηγη: belife.gr