ΥΠΕΡΟΧΑ ΜΑΛΛΙΑ

xchelbhqer87uitlipd0Μήπως τα μαλλιά σας έχουν αραιώσει;

Δεν έχετε παρά να τα κόψετε κοντά, καθώς ένα κοντό κούρεμα κρύβει πάντα τα αραιά μαλλιά. Επίσης, προσέξτε το χρώμα τους. Προτιμήστε ένα ανοιχτό καστανό ή το καστανό του χαλκού και αποφεύγετε το σκούρο μαύρο ή το ανοιχτό ξανθό, αφού είναι χρώματα που τραβάνε την προσοχή.

Το επόμενο βήμα είναι να διαπιστώσετε την αιτία αυτή της αραίωσης. Είναι αραιά από τη φύση τους (μερικές γυναίκες έχουν λίγα μαλλιά) ή λόγω σημαντικής τριχόπτωσης; Όποια και αν είναι η αιτία, το πρόβλημα απαιτεί προσεκτική φροντίδα. Για την καταπολέμηση της τριχόπτωσης υπάρχουν σήμερα πολύ αποτελεσματικά φάρμακα, σαμπουάν και λοσιόν.

Είναι γεμάτα ψαλίδα;

Αν ναι, μάθετε ότι η ψαλίδα οφείλεται κυρίως στη φυσική φθορά της άκρης των μαλλιών. Δεν έχετε λοιπόν παρά να κόβετε τις άκρες τους κάθε δύο μήνες.

Η ψαλίδα όμως ανεβαίνει πολύ γρήγορα προς τη ρίζα των μαλλιών, αν αυτά είναι πολύ ξηρά, και τα καταστρέφει. Επομένως, είναι σημαντικό να ενυδατώνετε καλά τις άκρες των μαλλιών σας με έναν ορό ή μια κρέμα που δεν απαιτούν ξέβγαλμα.

Να θυμόσαστε ότι όσο πιο μακριά είναι τα μαλλιά, τόσο περισσότερο κινδυνεύουν από ψαλίδα!

Δεν έχουν όγκο;

Μπορείτε να τα κρεπάρετε στις ρίζες και να τα σηκώνετε κάπως. Προτιμήστε τα σαμπουάν που δίνουν όγκο και τα προϊόντα φροντίδας που δε θέλουν ξέβγαλμα, που θα χρησιμοποιείτε μόνο στις άκρες των μαλλιών σας. Επίσης, μην ξεχνάτε τον αφρό, που δίνει περισσότερο όγκο.

Μια καλή λύση για μαλλιά χωρίς όγκο είναι και οι μπούκλες. Ακόμα, μπορείτε να χρησιμοποιείτε διάφορα αξεσουάρ για να ξεγελάτε, για παράδειγμα, μικρά πιαστράκια, λαστιχάκια ή κοκαλάκια, που διατηρούν όμορφο το χτένισμα και δίνουν μια ψευδαίσθηση όγκου.

Επίσης, για να δίνετε όγκο στα μαλλιά σας, μπορείτε να ακολουθήσετε το εξής τέχνασμα: βουρτσίστε τα και μετά σκύψτε. Ψεκάστε τα με λίγη λακ στις ρίζες. Μείνετε έτσι, με το κεφάλι σκυμμένο, πέντε δευτερόλεπτα και μετά σηκώστε το. Τέλος, χτενίστε απαλά τα μαλλιά σας για να διατηρήσουν ωραίο όγκο.

Είναι άγρια και θαμπά;

Το μπράσινγκ είναι ο καλύτερος τρόπος για να ομορφύνουν τα άγρια μαλλιά. Για να περιορίσετε την ξηρότητα στις άκρες, χρησιμοποιείτε ένα προϊόν που τα προστατεύει από την ξηρότητα.

Αν είναι θαμπά, για να τα κάνετε να δείχνουν πιο ζωντανά, αποφύγετε τα «βαριά» χτενίσματα, όπως τα κλασικά καρέ. Προτιμάτε τα ντεγκραντέ με μυτούλες.

Αποφεύγετε επίσης το ενιαίο χρώμα, γιατί σκοτεινιάζει το πρόσωπο. Μπορείτε να κάνετε κάποια αντίθεση με μες διαφορετικού τόνου.

Πηγη: belife.gr