ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΕΡΩΤΑΣ ΠΕΡΑΣΕ;

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

another-year-001Πολλά ζευγάρια παίρνουν το γάμο τους ως δεδομένο. Υποθέτουν πως επειδή δε συμβαίνει τίποτα το συνταρακτικό στο σπιτικό τους, τα περνούν μια χαρά. Μπορεί όμως και όχι. Τι πρέπει, λοιπόν, να κάνουν για τη συντήρηση ενός καλύτερου πυρήνα μιας σχέσης σε έναν κόσμο που μοιάζει να μην έχει ώρα για αγάπη;

Προειδοποιητικά σημάδια κινδύνου

Έχετε σταματήσει να χρησιμοποιείτε την «ιδιωτική» σας γλώσσα, τα γλυκά επίθετα και τα υποκοριστικά;
Δεν μπορείτε πια να σκεφθείτε τι θα ήθελε να του χαρίσετε για τα γενέθλιά του.
Δεν αισθάνεστε πια καμιά φόρτιση όταν μιλάτε μαζί του στο τηλέφωνο.
Δεν τον σκέφτεστε σε περίεργες στιγμές.
Η μυρωδιά του στη μαξιλαροθήκη, που άλλοτε σας τρέλαινε, τώρα δε σας συγκινεί.
Κανένας από τους δύο δε λέει στον άλλο «σ’ αγαπώ».
Η προοπτική του σωματικού έρωτα σας αφήνει μάλλον αδιάφορη.

Κανείς βέβαια δεν περιμένει τα χτυποκάρδια του πρώτου έρωτα να συνεχιστούν για μια ολόκληρη ζωή. Παρ’ όλα αυτά, ακόμα και αν το τρελό πρώτο πάθος του ενός για τον άλλο αρχίσει να φθίνει με τα χρόνια, η γλύκα της οικειότητας θα πρέπει οπωσδήποτε να μη χαθεί.

Με άλλα λόγια, αν ποτέ πια δε λέτε κανένα από τα χαζά αστεία, αν δε σας πειράζει τρυφερά και αν το σεξ δεν αντιπροσωπεύει για σας παρά μια ρουτίνα, η σχέση σας έχει σαφέστατα μπει στη ζώνη του κινδύνου.

Όταν η θέρμη ξεγλιστράει από το γάμο

Πολλοί άνθρωποι κάνουν το σοβαρό λάθος να δίνουν προσοχή μόνο σε όσα υπάρχουν μέσα στο γάμο τους και όχι σε όσα ίσως λείπουν από αυτόν.

Συνήθως τα ζευγάρια ψάχνουν κάποια ένδειξη ότι κάτι πηγαίνει στραβά. Αυτό αναμφίβολα συμβαίνει επειδή είναι πολύ πιο εύκολο να κάνουν διάγνωση ενός προβλήματος με αποδείξεις, όπως τις έντονες διαφωνίες, την εχθρότητα και τους καβγάδες. Κι όμως, τα ζευγάρια αυτά δεν μπορούν να εντοπίσουν τα στοιχεία που λείπουν – τα γλυκόλογα, τη σωστή χειρονομία στη σωστή στιγμή, τη χειρονομία που λέει πως ο άλλος είναι αλλιώτικος, διαφορετικός και ανεπανάληπτος.

Το ένα ζευγάρι μετά το άλλο αφήνει τη θέρμη να γλιστρήσει από το γάμο. Πολλοί άνθρωποι είναι επιτυχημένοι στην επαγγελματική τους ζωή, αλλά έχουν χάσει την επαφή με τα συναισθήματά τους.

Φέρτε ξανά το φλερτ στη σχέση σας

Όσα ζευγάρια αναγνωρίζετε τη σχέση σας στην παραπάνω περιγραφή, πρέπει να πάρετε αμέσως τα μέτρα σας και να ενεργοποιήσετε πάλι τη συμπεριφορά του φλερτ. Ειδικά, μάλιστα, εφόσον υπάρχουν μικρά παιδιά, το να βρείτε χρόνο, χρήματα και κουράγιο να εστιάσετε στο σύντροφό σας μοιάζει σχεδόν ανέφικτο. Η συντήρηση αυτή της σχέσης όμως είναι «εκ των ων ουκ άνευ».

Κάντε ό,τι χρειαστεί να κάνετε: προσλάβετε μπέιμπι σίτερ, τηλεφωνηθείτε από τις δουλειές σας, φύγετε τα Σαββατοκύριακα. Βάλτε μια κλειδαριά στην κρεβατοκάμαρά σας. Μην αισθάνεστε καμιά ενοχή για την επιμονή σας σε αυτού του είδους την απομόνωση, είτε πρόκειται να κάνετε σεξ είτε απλώς να κουβεντιάσετε και να μοιραστείτε ένα τρελό σχέδιο ή όνειρο για δύο.

Η αφή είναι μια δυνατή μορφή επικοινωνίας

Τα ζευγάρια που έχουν αφήσει τον έρωτα να φύγει από τη ζωή τους έχουν ανάγκη από συχνή μεταξύ τους σωματική επαφή και όχι μόνο σαν εισαγωγική διαδικασία για σεξ. Η αφή είναι μια δυνατή μορφή επικοινωνίας. Διατηρούμε ζωντανές μνήμες από την εποχή που μας χάιδευαν όταν είμαστε μωρά και το άγγιγμα εξακολουθεί να είναι σημάδι αγάπης σε όλη μας τη ζωή.

Η σωματική επαφή είναι παντοδύναμη, ώστε επηρεάζει και την καρδιαγγειακή μας υγεία. Ένα τρυφερό άγγιγμα έχει τη δυνατότητα να μειώσει τους παλμούς της καρδιάς και την πίεση.

Ένα χάδι, λοιπόν, την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα; Είτε είναι αλήθεια είτε όχι το σίγουρο είναι πως αυτό το ένα χάδι κρατάει ζωντανό τον έρωτα. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξαναθυμηθείτε τα αισθησιακά σκιρτήματα του πρώτου έρωτα από τη συχνή μεταξύ σας σωματική επαφή.

Πηγη: belife.gr