ΒΑΛΤΕ ΧΡΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

color-clipart-painter-color-palette-clip-art_427538Η χρωματοθεραπεία είναι μια εύκολη και αποτελεσματική θεραπευτική μέθοδος για να συνδυάσετε τα χρώματα και την ικανότητα του οργανισμού να αυτοθεραπεύεται.

Ακολουθεί ένας κατάλογος με τα χρώματα και τις θεραπευτικές ιδιότητες του καθενός, καθώς και με τις αντίστοιχες περιοχές του σώματος που διεγείρουν. Τι πρέπει να κάνετε; Απλώς να αφήσετε τη φαντασία σας να επιλέξει ελεύθερα τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να απολαύσετε τα οφέλη της χρωματοθεραπείας!

ΚΟΚΚΙΝΟ

Θεραπευτικές ιδιότητες: Ζεστασιά. Το κόκκινο εκπέμπει θεραπευτικές, αναζωογονητικές και διεγερτικές δονήσεις.
Περιοχές του σώματος που ευεργετούνται: Το κόκκινο διεγείρει το συκώτι. Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και δίνει ζεστασιά σε ολόκληρο το σώμα. Αναφέρεται στο κέντρο του σώματος, στη βάση της σπονδυλικής στήλης. Επίσης, είναι πολύ καλό για τα προβλήματα της κύστης, την κακή κυκλοφορία του αίματος, τις αιμορροΐδες, τους πόνους της εμμηνόρροιας, τα προβλήματα των οργάνων αναπαραγωγής και τη φυσική ενδυνάμωση του σώματος.

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Θεραπευτικές ιδιότητες: Ζεστασιά και ενέργεια.
Περιοχές του σώματος που ευεργετούνται: Το πορτοκαλί διεγείρει τους πνεύμονες. Βοηθάει γενικότερα στην αύξηση της ενέργειας του οργανισμού. Επίσης, μπορεί να βοηθηθούν και προβλήματα υγείας που σχετίζονται με τα νεφρά και τη σπλήνα. Ακόμα, ανακουφίζει από τους σπασμούς και τους πόνους του πεπτικού συστήματος.

ΚΙΤΡΙΝΟ

Θεραπευτικές ιδιότητες: Ζεστασιά. Το κίτρινο αναζωογονεί ολόκληρο το σύστημα του οργανισμού. Έχει επίσης καταπραϋντική επίδραση στο νευρικό σύστημα και αναφέρεται στην ανώτερη συνείδηση και την ψυχή.
Περιοχές του σώματος που ευεργετούνται: Διεγείρει όλα τα εσωτερικά όργανα του σώματος (εκτός από τη σπλήνα), ανοίγει την όρεξη και βοηθάει στην αφομοίωση της τροφής. Δρα περισσότερο αποτελεσματικά στις χρόνιες παθήσεις, επιτρέπει καθαρότερη και θετικότερη σκέψη και, γενικότερα, είναι ένα χρώμα που σε κάνει να νιώθεις καλά!

ΠΡΑΣΙΝΟ

Θεραπευτικές ιδιότητες: Χαλάρωση. Το πράσινο είναι ένα πολύ σημαντικό χρώμα, καθώς οι δονήσεις του ισορροπούν όλα τα συναισθήματα και το νου, παρέχοντάς τους ταυτόχρονα καινούργια ενέργεια.
Περιοχές του σώματος που ευεργετούνται: Το πράσινο θεωρείται ότι λύνει τις θρομβώσεις του αίματος και ότι αναπτύσσει τους μυς. Βοηθάει επίσης στη θεραπεία του άσθματος, του εμφυσήματος, των καρδιακών προβλημάτων, καθώς και των προβλημάτων που σχετίζονται με τους πνεύμονες και τους βρόγχους.

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Προσπαθήστε να έχετε πολλά φυτά μέσα ή γύρω από το σπίτι –ακόμη και ένα πάνω στο γραφείο που δουλεύετε–, καθώς το πράσινο χρώμα θεωρείται ότι ηρεμεί το νου και τα νεύρα και συμβάλλει θετικά στην ισορροπία του οργανισμού.

ΜΠΛΕ

Θεραπευτικές ιδιότητες: Χαλάρωση. Το χρώμα αυτό είναι γνωστό για τα συναισθήματα ηρεμίας και γαλήνης που προκαλεί, καθώς και για το αίσθημα και τις δονήσεις χαλάρωσης που εκπέμπει.
Περιοχές του σώματος που ευεργετούνται: Το μπλε βοηθάει στον ύπνο, στη χαλάρωση και στην ανακούφιση του οργανισμού από το άγχος. Οι δονήσεις που εκπέμπει αυτό το χρώμα έχουν θεραπευτική επίδραση στους ερεθισμούς, στην εσωτερική αιμορραγία και στη νευρικότητα, καθώς και στις αλλεργίες, το άσθμα, το εμφύσημα, τα εγκαύματα, τα κοψίματα, τους πονοκεφάλους, τις εξάψεις, τους πονόδοντους, τα προβλήματα του θυρεοειδή, τις μολύνσεις των πνευμόνων και του αναπνευστικού συστήματος.

ΛΕΥΚΟ

Το λευκό είναι ένα χρώμα που δεν υπάρχει στο ουράνιο τόξο, αλλά είναι πολύ σημαντικό. Το να είστε περικυκλωμένοι με λευκό χρώμα φανερώνει μια επιθυμία για αγνότητα και συμπαντική ηρεμία.
Ένας υπέροχος και εύκολος τρόπος για να γευθείτε τα θεραπευτικά αποτελέσματα αυτού του χρώματος είναι να βυθιστείτε στο φως του πρωινού ήλιου για μερικά λεπτά.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ;

Πώς λειτουργεί η χρωματοθεραπεία; Όλα τα άτομα μέσα στο σύμπαν εκπέμπουν δονήσεις σε διαφορετικές συχνότητες. Το ίδιο συμβαίνει και με τα χρώματα. Εκπέμπουν δονήσεις σε διαφορετικές συχνότητες το καθένα. Όταν, λοιπόν, κοιτάζετε κάποιο συγκεκριμένο χρώμα, αυτό διεγείρει τα μόρια του σώματός σας σε περιοχές πιο ευαίσθητες και απαντητικές στις ιδιαίτερες δονήσεις που εκπέμπει το κάθε σώμα. Οι δονήσεις εκπέμπονται όλες μαζί ή η καθεμία χωριστά.
Τα ίδια τα χρώματα δεν αποτελούν θεραπεία, αλλά οι δονήσεις που εκπέμπουν δίνουν στο σώμα τον απαιτούμενο σπινθήρα για να αυτοθεραπευτεί.
Κάθε χρώμα απευθύνεται σε κάποιο συγκεκριμένο ενεργειακό κέντρο (τσάκρα) στο σώμα και έχει τις δικές του θεραπευτικές ιδιότητες. Για παράδειγμα, οι δονήσεις του κόκκινου χρώματος αναφέρονται στα κέντρα του σώματος που βρίσκονται στη βάση της σπονδυλικής στήλης, οι δονήσεις του κίτρινου αναφέρονται στο ηλιακό πλέγμα κ.λπ.

Πηγη: belife.gr