ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΜΕ ΦΡΕΣΚΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ

Date

b0be84b54051e84fc3d315b463741fd7_LΗ κανέλα κάνει τη διαφορά, στη συνταγή που συνδυάζει το κουνουπίδι με τις πατάτες και μια πινελιά από ντομάτα.

Υλικά για 4 άτομα

500γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
800γρ. κουνουπίδι
Χυμό από 2 λεμόνια
4γρ. κανέλα τριμμένη
200ml χυμό ντομάτας
50 ml ελαιόλαδο
5 γρ. μαύρο πιπέρι τριμμένο
Αλάτι

Εκτέλεση

Πλένετε το κουνουπίδι, το κόβετε σε μπουκίτσες και το βράζετε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μισοβράσει, το στραγγίζετε και το διατηρείτε ζεστό. Κάνετε το ίδιο και με τις πατάτες. Σε μια λεκάνη ανακατεύετε προσεκτικά το κουνουπίδι με τις πατάτες, το μισό λεμόνι, το λάδι, τον χυμό ντομάτας, την κανέλα και αλατοπιπερώνετε. Αδειάζετε το φαγητό σε ένα ταψί ή γάστρα, το σκεπάζετε και φουρνίζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 30- 35 λεπτά. Σερβίρετε και ραντίζετε με το υπόλοιπο λεμόνι.

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα

Πηγη: iatronet.gr

Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα