ΥΛΙΚΑ
500 γρ. γαρίδες μεγάλες, ολόκληρες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές ροδέλες
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε τετράγωνα κομμάτια
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένη ντομάτα
1 κουτ. σούπας κάππαρη
¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας ούζο
400 γρ. ζυμαρικά ( ταλιατέλες ή λιγκουίνι ή φετουτσίνι )
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Καθαρίστε τις γαρίδες, πλέντε τις και στεγνώνστε με χαρτί κουζίνας.
2. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι και σοτάρετε το σκόρδο και τις πιπεριές για 2΄. Προσθέτετε και τις γαρίδες και τις γυρίζετε στο τηγάνι για 2΄ περίπου, μέχρι να ροδίσουν. Σβήστε με το ούζο. Προσθέτετε τη ντομάτα, τη κάππαρη, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα για 7΄ περίπου.
3. Στο μεταξύ βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και στραγγίστε. Μεταφέρετε τα στο τηγάνι με τις γαρίδες και τα ανακατέψτε απαλά. Σερβίρετε σε πιατέλα ή απευθείας στα πιάτα. Είναι ένα τέλειο πιατο για ούζο.