banner ad

ΓΑΡΙΔΕΣ ΟΥΖΑΤΕΣ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ, ΚΑΠΑΡΗ ΚΑΙ ΖΥΜΑΡΙΚΑ

. June 26, 2011 . 0 Comments

 

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. γαρίδες μεγάλες, ολόκληρες

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές ροδέλες

1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε τετράγωνα κομμάτια

½ φλιτζάνι ψιλοκομμένη ντομάτα

1 κουτ. σούπας κάππαρη

¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο

3 κουτ. σούπας ούζο

400 γρ. ζυμαρικά ( ταλιατέλες ή λιγκουίνι ή φετουτσίνι )

αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Καθαρίστε τις γαρίδες, πλέντε τις και στεγνώνστε με χαρτί κουζίνας.

2. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι και σοτάρετε το σκόρδο και τις πιπεριές για 2΄. Προσθέτετε και τις γαρίδες και τις γυρίζετε στο τηγάνι για 2΄ περίπου, μέχρι να ροδίσουν. Σβήστε με το ούζο. Προσθέτετε τη ντομάτα, τη κάππαρη, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα για 7΄ περίπου.

3. Στο μεταξύ βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και στραγγίστε. Μεταφέρετε τα στο τηγάνι με τις γαρίδες και τα ανακατέψτε απαλά. Σερβίρετε σε πιατέλα ή απευθείας στα πιάτα. Είναι ένα τέλειο πιατο για ούζο.

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *