banner ad

Η ΑΣΗ ΜΠΗΛΙΟΥ ΣΤΟ PreciousLife.gr : “ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ!”

. June 29, 2011 . 0 Comments

Ζεστή και καλοσυνάτη πάντα, αποτελεί γνώριμο τηλεοπτικό πρόσωπο που καθημερινά συμβουλεύει και προβλέπει «διαβάζοντας» τον ζωδιακό κύκλο. Η αισιοδοξία και το χαμογελό της μπορούν να σου φτιάξουν την διάθεση ακόμα και στην πιο δυσοίωνες προβλέψεις. Όπως η ίδια υπογραμμίζει οι επιλογές μας είναι αυτές που καθορίζουν τη ζωή μας όχι οι πλανήτες. Ο λόγος για την Άση Μπήλιου.

Είστε άνθρωπος πολυπράγμων. Τι ήταν αυτό που τελικά σας οδήγησε ν᾽ αφοσιωθείτε στην αστρολογία;

Η αστρολογία ήταν χόμπυ για μένα από τότε που ήμουνα μικρή. Θυμάμαι όταν ήμουν 17-18 χρόνων, προσπαθούσα πως θα μπορούσα να βγάλω ένα ωροσκόπιο, τότε με το χέρι και με κάποια βιβλία που είχα αγοράσει και με τις συμβουλές φίλων που είχαν ασχοληθεί. Ήθελα να βγάζω ωροσκόπια και να βλέπω χαρακτηριστικά των ανθρώπων γύρω μου αλλά και τα δικά μου. Όμως παρέμενε χόμπυ. Στα 25-26 μου χρόνια έγινε μια ανατροπή στην επαγγελματική μου ζωή. Μέσα σε μια εβδομάδα έχασα ότι είχα δημιουργήσει… Ήταν δύσκολο για μένα γιατί δουλεύω από τα 18 μου χρόνια. Με ξάφνιασε γιατί με τις ρηχές γνώσεις που είχα τότε στην αστρολογία πίστευα πως θα έπρεπε να έχω το αντίθετο αποτέλεσμα! Εκεί έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου… Και έτσι πήρα την απόφαση να σπουδάσω αστρολογία για να δω αν ήταν κάτι που δεν γνώριζα εγώ και έπρεπε να το ψάξω περισσότερο ή τελικά η αστρολογία είναι μια μεγάλη μπούρδα… Στην αναζήτησή μου αυτή γεννήθηκε ο μεγάλος μου έρωτας για την αστρολογία, όχι γιατί μου εξήγησε πράγματα που προσπαθούσα να να βρω αλλά με οδήγησε και στην απόφαση να ασχοληθώ σοβαρά μαζί της και αργότερα και επαγγελματικά.

Όμως η προσωπική σας ενασχόληση και αγάπη για την αστρολογία δεν μετατράπηκε σε επαγγελματική ρουτίνα όταν καθημερινά μέσα από την τηλεοράση και τα περιοδικά έπρεπε να ετοιμάζεται προβλέψεις και συμβουλές;

Καθόλου. Ο σκοπός μου είναι να αποδείξω πως η αστρολογία δεν είναι αυτό που διαβάζεις στα περιοδικά και μόνο η τάση της ημέρας ή του μήνα. Είναι σημαντικό εργαλείο στα χέρια σου για να γνωρίσεις τον ευατό σου, είναι ένας από τους τρόπους να εμβαθύνεις σε σένα και στους άλλους. Στην Ελλάδα η αστρολογία ήταν κάπως κακοποιημένη δηλ. είχε σχετισθεί με φλυτζάνια, καφέδες, χαρτιά και οτιδήποτε άλλο… επειδή ο κάθε αμόρφωτος δήλωνε αστρολόγος για να πουλήσει τις υπηρεσίες του. Ήθελα, λοιπόν, να αναβαθμίσω λίγο την όλη εικόνα. Είναι χαρά μου να ξέρω πως περισσότεροι θα ασχοληθούν με την αστρολογία. Δεν είμαι καμιά μάγγισα! Είμαι ένας άνθρωπος κανονικός που έχει σπουδάσει, που έχει τους ίδιους προβληματισμούς που έχει ο κάθε άνθρωπος στην χώρα μας και που έχει βρει ένα συγκεκριμένο σύστημα που μπορεί να είναι πολύ βοηθητικό για την καθημερινότητά μας.

Τελικά το σύμπαν καθορίζει την ζωή μας και τις επιλογές μας;

Δεν καθορίζει τίποτα! Δεν είμαστε μαριονέτες στα χέρια των πλανητών που κινούν τα νήματα της ζωής μας. Είμαστε οι μοναδικοί υπεύθυνοι για τις επιλογές μας Εύκολα ρίχνουμε την ευθύνη σε τρίτους, είτε στους πληνήτες, είτε στο Θεό. Δεν είναι έτσι… Κι αυτό προσπαθώ να μεταδώσω από τις εκπομπές μου και μέσα από την αστρολογία: ότι όλοι μας εχουμε το μερίδιο ευθύνης. Θα έλεγα πως στο σημείο αυτό η αστρολογία έχει κάποιες ομοιότητες και με την ψυχολογία.

Πως μπορούμε όταν διαβάζουμε ένα ωροσκόπιο να το «αποδικωποιήσουμε»; Μπορούμε μια αρνητική τάση που μας περιγράφει να την αλλάξουμε;

Φυσικά. Πιστεύω στην ελεύθερη βούληση των ανθρώπων. Για μένα είναι το πιο σημαντικό πράγμα στην ζωή ενός ανθρώπου που πρέπει από νωρίς να το γνωρίζει. Πάντα ένα μερίδιο τύχης μας δίνει μιά έξτρα ώθηση και μας χαροποιεί αλλά η τύχη είναι ένας παράγοντας αστάθμητος. Αν είμαστε σίγουροι γι αυτά που κάνουμε εμείς, μπορούμε μια χαρά να ανταπεξέλθουμε σε οτιδήποτε αρνητικό και να το ξεπεράσουμε.

Παρατηρείται πως οι στήλες αστρολογίας στις πρωϊνές εκπομπές αλλά και οι εκπομπές αστρολογίας έχουν υψήλη τηλεθέαση. Πως το εξηγείται σ´αυτό;

Η ερμηνεία του ανθρώπου για το αύριο ξεκινά από την πρώτη μέρα που πατάει το πόδι του στο πλανήτη. Δεν είναι κάτι καινούργιο. Ιστορικά το συναντάς σ´ όλες τις περιόδους. Την ίδια αγωνία που είχαν οι άνθρωποι και τότε έχουν και σήμερα. Δεν αλλάζει αυτό. Η αστρολογία, άλλωστε, δεν είναι κάτι καινούργιο. Δεν είναι πρόσφατη ανακάλυψη, μετρά χιλιάδες χρόνια τώρα. Ο άνθρωπος πάντα έσερνε το βλέμμα του στον ουρανό. Στην προσπάθεια του αυτή να βρεί σιγουριά και τότε και σήμερα η αστρολογία για πολλούς είναι μια απάντηση στα ερωτήματα που τους απασχολούν. Νοιώθουν ασφάλεια. Σ᾽ όσους έρχονται και με συναντούν τους λέω πως η αστρολογία δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας «χάρτης» που σου λέει αυτό συμβαίνει εδώ. Σαν τους πλοηγούς που έχουμε στο αυτοκίνητό μας. Άρα, εσύ μπορείς να σκεφθείς καλύτερα τις επιλογές σου. Δεν μπορώ να σκεφθώ κάποια άλλη χρησιμότητα της αστρολογίας σε επίπεδο προβλέψεων. Να θυμάστε πως στην αστρολογία το 90% έχει να κάνει με αυτογνωσία και το 10% με την πρόβλεψη και αυτό ως τάση. Όχι ως τετελεσμένο γεγονός. Δεν σου εξασφαλίζει ένα ήσυχο και ασφαλές μέλλον… Το ότι θα επισκεφθείς τον αστρολόγο και θα σου φτιάξει τον χάρτη σου δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έλυσες τα προβλήματά σου.

Συνήθως άντρες ή γυναίκες ασχολούνται με την αστρολογία;

Μέχρι και πριν από λίγα χρόνια θεωρούσα πως αφορά μόνο τις γυναίκες. Τα τελευταία χρόνια βλέπω πως αρχίζουν και οι άντρες να ασχολούνται σοβαρά. Δεν το θεωρούν ταμπού πλέον να ρωτήσουν ή να επισκεφθούν έναν αστρολόγο. Συνήθως, θέλουν να περνούν την εικόνα του πολύ δυνατού που δεν έχουν ανάγκη να ρωτήσουν… είναι πιο διστακτικοί… Άλλοι, ίσως από τα βιώματα που είχαν προσδώσει μια αρνητική εικόνα, πως η αστρολογία είναι μόνο οι χαρτορίχτρες και οι μαγγανείες. Στις μέρες μας πια είναι ευδιάκριτο πως η αστρολογία έχει να κάνει με την λογική και όχι με τις μαγγανείες. Πλέον, είναι πιο πρόθυμοι πια να ρωτήσουν.

Πόσο εύκολο είναι κάποιος να ασχοληθεί με την αστρολογία;

Πρέπει να έχεις όρεξη για διάβασμα. Δυστυχώς, η ελληνική βιβλιογραφία είναι μικρή οπότε θα πρέπει να γνωρίζεις πολύ καλά μια ξένη γλώσσα. Στα αγγλικά για παράδειγμά υπάρχει ατελείωτη βιβλιογραφία. Πέρα από αυτό το προσωπικό επίπεδο υπάρχουν σχολές στην Αγγλία και στην Αμερική που μπορείς να σπουδάσεις. Να επαναλάβω πως χρειάζεται πολλή μελέτη διότι και στις σχολές αυτές έχεις μαθήματα αστρονομίας, μαθήματα που έχουν σχέση με τα μαθηματικά και την ψυχολογία. Δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται.

Πάντως και μόνο να διαβάσεις μια πρόβλεψη δεν μου φαίνεται απλό. Όλα αυτά με τους πλανήτες και τους διάφορους οίκους απαιτεί μια γνώση ακόμα και στα απλά…

Σας είπα δεν είναι απλό καθόλου… Θέλει πολύ διάβασμα και ενημέρωση. Το να ξέρεις την ασπιρίνη και το αμοξίλ δεν σε κάνει φαρμακοποιό! Οπότε ακόμα και για την προσωπική σου εμβάθυνση, πρέπει να ανατρέξεις στην βιβλιογραφία…

Από την δική σας την πλευρά πόσο δύσκολη και επίπονη είναι η προετοιμασία; Πόσος χρόνος απαιτείται;

Εξαρτάται. Αν έχω ένα σύνθετο θέμα να αναλύσω θα πρέπει να ψάξω περισσότερο. Αυτό θέλει χρόνο. Σε γενικές γραμμές όμως απαιτείται ένα 2ωρο καθημερινά για να γράψω αυτές τις προβλέψεις για την επόμενη μέρα. Για την δική μου εκπομπή χρειάζεται όπως καταλαβαίνεις περισσότερη δουλειά και χρόνος.

Η τεχνολογία έχει βοηθήσει στην αστρολογία;

Αν εννοείς τους υπολογιστές ναι. Μας έχουν βοηθήσει σημαντικά γιατί αν δεν υπήρχαν τα προγράμματα αυτά, θα έπρεπε για το κάθε ωροσκόπιο να κάθομαι με πολλά βιβλία ανοιγμένα και το δουλεύω ώρες, ενώ τώρα μέσα σε δευτερόλεπτα μπορώ να έχω τα αποτελέσματα που θέλω. Σαφώς είναι πιο εύκολα. Από εκεί και έπειτα οι ερμηνείες δεν είναι θέμα υπολογιστή. Το μηχάνημα θα μας δώσει κομμάτια του μωσαϊκού. Για να το ολοκληρώσεις όμως, θα πρέπει να λάβεις υπ´όψιν όλους τους παράγοντες. Και αυτή η δουλειά του αστρολόγου να ενώσει τα κομμάτια. Κανένας υπολογιστής και κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να το κάνει αυτό.

Είπατε πως η αστρολογία ουσιαστικά είναι ένα εργαλείο που μας βοηθά για την προσωπική μας αυτογνωσία; Οι άνθρωποι που σας επισκέπτονται τι ακριβώς σας ζητούν; Τι περιμένουν ν´ακούσουν απ´εσάς;

Οι περισσότεροι δεν έχουν κανενός είδους αυτογνωσία. Με λύπη πραγματικά το λέω. Δεν τους έχει απασχολήσει μέχρι τώρα ο ευατός τους στην ουσία του. Δεν ψάχνουν να βρουν τα αίτια των προβλημάτων τους και θεωρούν ότι κι αν συμβεί στην ζωή τους προέκυψε ξαφνικά και δεν έχουν καμμιά ευθύνη. Μάλλον απογοητεύονται όταν τους λέω πως έχουν μερίδιο ευθύνης. Προτιμούν να μην έχουν! Οι περισσότεροι πιστεύουν πως όλα στη ζωή συμβαίνουν και όχι πως ότι τα κάνουν εκείνοι να συμβαίνουν! Και έρχονται να δούνε τι άλλο θα «συμβεί» στη ζωή τους, χωρίς να καταλαβαίνουν πως εμείς οδηγούμε τα πράγματα!

Πόσο εύκολη είναι η καθημερινότητα σας; Είστε γνώριμο τηλεοπτικό πρόσωπο. Σας σταματούν να σας ρωτήσουν για προβλέψεις;

Αυτό είναι αλήθεια! Είναι λογικό λόγω της δουλειάς από την τηλεοραση. Το ήξερα όταν ξεκίνησα την δουλειά αυτή πως θα μου συνέβαινε.

Πόσο ευχάριστο είναι όμως όταν συμβαίνει αυτό συνέχεια;

Όταν αυτοί που έρχονται και με προσεγγίζουν το κάνουν μ´ένα ευγενικό τρόπο πραγματικά ακόμα και αν δεν είμαι ευδιάθετη πολλές φορές – ανθρωποι είμαστε, δεν έχουμε κέφι όλο το εικοσιτετράωρο – ακόμα και τότε η ευγένεια τους με σκλαβώνει και ότι μπορώ το κάνω, είτε σαν συμβουλή, είτε σαν παρότρυνση. Δυστυχώς, υπάρχουν και άνθρωποι που είναι αγενής και εκεί νοιώθω πολύ άσχημα, δύσκολα! Πίστεψέ με, ακόμα δεν έχω βρει το τρόπο να το αντιμετωπίζω αλλά που θα πάει θα το βρω….

Άση Μπήλιου, ευχαριστώ θερμά για την συζήτησή μας αυτή.

 

Print Friendly, PDF & Email

Tags:

Category: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *