ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΦΤΑΣΕ

65484_2ΕΠΙΠΕΔΗ ΚΟΙΛΙΑ

1η άσκηση

Ξαπλωμένη ανάσκελα, με τα χέρια κατά μήκος του σώματος, τις παλάμες στο πάτωμα και τα πόδια τεντωμένα κάθετα, ανασηκώστε τους γλουτούς βάζοντας δύναμη στην κοιλιά σας θαρρείς και προσπαθείτε ν’ ακουμπήσετε τις πατούσες σας στην οροφή.
Κατεβείτε αργά και ξαναρχίστε την ίδια άσκηση. Επαναλάβετε το ίδιο για 10 φορές.

2η άσκηση

Ξαπλωμένη ανάσκελα, με τα πόδια λυγισμένα, τα χέρια στους κροτάφους και τους αγκώνες ενωμένους, πάρτε μια βαθιά εισπνοή από τη μύτη και μετά εκπνεύστε από το στόμα ανεβάζοντας το στήθος, έτσι ώστε να έλθουν οι αγκώνες όσο γίνεται πιο κοντά στο στομάχι σας.
Κατεβείτε αργά και επαναλάβετε την άσκηση 20 φορές.

Προσοχή!

Για ν’ αποκτήσετε μια επίπεδη κοιλιά δεν είναι ακατόρθωτο, αλλά είναι κάπως δύσκολο. Θα σας βοηθήσει πολύ η συνήθεια να βαδίζετε προσέχοντας να σφίγγετε την κοιλιά σε κάθε εκπνοή. Επίσης το αποτελέσμα θα είναι ευκολότερο και γρηγορότερο αν γυμνάζεστε καθημερινά, για λίγα λεπτά, κάνοντας τις κατάλληλες ασκήσεις.

ΔΥΝΑΤΟΙ ΜΗΡΟΙ

1η άσκηση

Ξαπλώστε ανάσκελα, πατήστε το δεξί πόδι κάτω και ακουμπήστε την αριστερή φτέρνα στο δεξί γόνατο, έτσι ώστε να κρατάτε ίσια την πλάτη σας. Μετά, ανασηκώστε απαλά ολόκληρη τη λεκάνη σε ύψος 5 εκ. από το έδαφος.
Επαναλάβετε την άσκηση με το άλλο πόδι.

Προσοχή!

Μην προσπαθήσετε να κάνετε γέφυρα. Απλά, φροντίστε να σηκωθεί ελάχιστα η λεκάνη σας.
Φροντίστε το κάτω μέρος της πλάτης σας να ακουμπά στο έδαφος και να ρουφάτε την κοιλιά σας.

Επίσης, μπορείτε να σηκώσετε το πόδι προς τα πάνω αντί ν’ ακουμπήσετε τη φτέρνα στο γόνατο.

ΣΦΙΚΤΟΙ ΓΛΟΥΤΟΙ

1η άσκηση

Ξαπλωμένη στο πάτωμα με την κοιλιά, ακουμπήστε το μέτωπο στα χέρια σας τεντώνοντας τον αυχένα. Ανασηκώστε το δεξί γόνατο στα 5 εκ. από το έδαφος, σφίγγοντας πολύ τους γλουτούς σας. Αλλάξτε πόδι.

Άσκηση 2η

Στην ίδια θέση με την παραπάνω άσκηση, τεντώνετε καλά το πόδι που σηκώνεται και σπρώχνετέ το περισσότερο προς τα πίσω παρά προς τα πάνω. Φροντίζετε να κρατάτε ίσια την πλάτη σας.

Πηγη: belife.gr