ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΩ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΟΥ ΝΕΑΝΙΚΟ

osa-prepei-gnwrizete-kratisete-neaniko-stithosΣκέφτεστε να επισκεφθείτε πλαστικό χειρουργό για το στήθος σας; Δείτε 8 ιδέες για να έχετε στητό και νεανικό στήθος και να καθυστερήσετε τη διαδικασία γήρανσής του.

Το στήθος των γυναικών γερνά με ρυθμό 2-3 ετών νωρίτερα από το υπόλοιπο σώμα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της ιατρικής σχολής του UCLA. Η διατήρηση της νεανικής όψης του στήθους σας αποτελεί πρόκληση και χωρίς τις γνώσεις μοιάζει άνιση μάχη. Πριν σκεφθείτε να επισκεφτείτε έναν πλαστικό χειρουργό γνωρίστε ορισμένους φυσικούς τρόπους για να διατηρήσετε υγιές το στήθος σας.
Αντηλιακό

Τα περισσότερα μαγιό και καλοκαιρινά μπλουζάκια κάνουν το ντεκολτέ σας κύριο στόχο του ήλιου. Ορισμένες εταιρείες πωλούν φυσικές οργανικές κρέμες για το ντεκολτέ, αλλά επίσης είναι κατάλληλο ένα αντηλιακό ευρέως φάσματος.
Μπορείτε να βρείτε φυσικά, μη τοξικά προϊόντα. Δεν χρειάζεται να προσθέσετε στη διαδικασία γήρανσης χημικές ουσίες.
Οργανικό λάδι καρύδας

Το στήθος σας χρειάζεται ενυδάτωση, ιδιαίτερα με το τέντωμα στο οποίο υποβάλλεται κατά τη διάρκεια της ζωής σας. Λόγω της εγκυμοσύνης, της αυξομείωσης του βάρους και των μηνιαίων διακυμάνσεων που συμπίπτουν με τον κύκλο σας, πρέπει να θρέφετε το δέρμα του στήθους σας. Το οργανικό λάδι καρύδας αποτελεί εξαιρετική επιλογή και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τοξίνες.
Υποστήριξη

Έρευνες αναφέρουν ότι περίπου το 80% των γυναικών φορούν λάθος νούμερο σουτιέν. Η έλλειψη στήριξης μπορεί να σας οδηγήσει σε πόνο στην πλάτη, κρέμασμα και κακή στάση, εντείνοντας τη διαδικασία γήρανσης ακόμα περισσότερο. Αν και οι μηνιαίες διακυμάνσεις είναι αναπόφευκτες, η προετοιμασία για νέα σουτιέν σε ετήσια βάση θα σας βοηθήσει να σιγουρευτείτε ότι φοράτε το σωστό νούμερο τον περισσότερο χρόνο και να αποφύγετε την κακή στήριξη που μπορεί να συμβάλει στη γήρανση.
Αυτοεξέταση

Το πιο απλό βήμα που μπορείτε να κάνετε στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού είναι η τακτική αυτοεξέταση μαστού. Αν γνωρίζετε το στήθος σας και το παρακολουθείτε τακτικά, μπορείτε να εντοπίσετε ανωμαλίες νωρίς και να βελτιώσετε το αποτέλεσμα. Κάθε μήνα μετά την περίοδο προγραμματίστε μηνιαία αυτοεξέταση και παρατηρήστε τυχόν αλλαγές στο μέγεθος, την αίσθηση, το χρώμα, κοκκινίλα, έκκριση, παραμόρφωση ή εξογκώματα.
Άσκηση

Η ενδυνάμωση των θωρακικών μυών είναι αποτελεσματικός τρόπος να ανυψωθούν τα στήθη με φυσικό τρόπο. Το στήθος σας κάθεται ακριβώς πάνω στους συγκεκριμένους μυς, που σημαίνει ότι αν αυτοί κρεμάσουν θα κρεμάσει και το στήθος σας- και αντίστροφα.
Στάση

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους χρειάζεται να έχετε καλή στάση σώματος και η καθυστέρηση της γήρανσης του στήθους είναι ένας από αυτούς. Η κακή στάση μπορεί να οδηγήσει σε πτώση το στήθος σας, ενώ η πιο ορθή στάση μπορεί να το δείξει πιο μεγάλο (και χωρίς εγχείρηση).
Διατροφή

Η διατροφή σας αποτελεί σημαντικό παράγοντα αντιγήρανσης εμποδίζοντας νόσους. Έτσι και το στήθος σας. Η διατροφή που παρουσιάζει έλλειψη βιταμινών και μετάλλων προκαλεί πρόωρη γήρανση. Οι βιταμίνες A και C, για παράδειγμα, τρέφουν το δέρμα και προάγουν την παραγωγή κολλαγόνου, ενώ η πολλή ζάχαρη μπορεί να οδηγήσει σε ρυτίδες.
Άφθονο αλκοόλ

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, ακόμα και κρασιού μπορεί να προκαλέσει αύξηση στα επίπεδα των οιστρογόνων. Τα οιστρογόνα συμβάλλουν σε αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο μαστού, ιδιαίτερα σε γυναίκες υψηλού κινδύνου. Κρατήστε την κατανάλωση σε μέτρια επίπεδα για να προστατεύσετε την υγεία σας. Η γήρανση είναι αναπόφευκτη, αλλά η φροντίδα και ο υγιεινός τρόπος ζωής μπορούν να γυρίσουν πίσω το ρολόι μερικά χρόνια και να διατηρήσουν την υγεία σας.

Πηγη: iatronet.gr