ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΣΚΟΡΔΑΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Date

CvdxgB1fOGsΥλικά
1 κιλό μελιτζάνες τσακώνικες
3 σκελίδες σκόρδο
1 κ. ντομάτες για σάλτσα
1 ½ φλ. ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τις μελιτζάνες και αφαιρούμε λωρίδες από τη φλούδα –να γίνουν ριγέ. Τις κόβουμε σε φέτες και τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό να ξεπικρίσουν 1 ώρα. Τις στραγγίζουμε και τις στεγνώνουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις ντομάτες και τις περνάμε από τον τρίφτη.
Καθαρίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου και τις κόβουμε σε φετούλες.
Ζεσταίνουμε το 1 φλ. ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες. Τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το πολύ λάδι και τις μεταφέρουμε σε ρηχή πλατιά πιατέλα.
Στραγγίζουμε το λάδι όπου τις τηγανίσαμε, το ξαναβάζουμε σε καθαρό τηγάνι, συμπληρώνουμε με το υπόλοιπο ½ φλ. ελαιόλαδο, ρίχνουμε τις ντομάτες και το σκόρδο και βάζουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε τη σάλτσα να μαγειρευτεί μέχρι να μελώσει –γύρω στα 20 –25 λεπτά. Περιχύνουμε τις μελιτζάνες και τις σερβίρουμε χλιαρές ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγη: athinorama.gr

Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα