banner ad

ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΑ

. June 29, 2015 . 0 Comments

uzhin-kartofel-s-pomidorami-1036-40690Υλικά
1 κ. πατάτες
1 ½ ντομάτες
1 φλ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ή δύο μέτρια
2 –3 σκελίδες σκόρδο
4 κόκκοι ολόκληρο μπαχάρι
1 κ.γ. κύμινο
1 κλαδάκι φρέσκια ματζουράνα (γύρω στα 10 εκ.)
6 –7 ολόκληροι κόκκοι μαύρο πιπέρι
1 κ.σ. κοφτή αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες ή σε χοντρά τετράγωνα κομμάτια. Τις βάζουμε σε νερό να μην μαυρίσουν. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις ντομάτες και τις περνάμε από μουλινέτα. Τις βάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Καθαρίζουμε στο σκόρδο και το ψιλοκόβουμε. Πλένουμε και στεγνώνουμε το κλαδάκι της ματζουράνας και το αφήνουμε ολόκληρο.
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε πλατιά, χαμηλή κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το κύμινο, το μπαχάρι και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να δώσουν τα αρώματά τους. Ρίχνουμε τις πατάτες και τις σοτάρουμε, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να κοκκινίσουν λίγο. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τη μαντζουράνα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Αφαιρούμε τη μαντζουράνα και σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγη: athinorama.gr

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , ,

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *