ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝ ΤΟΥΣ!

Μάλιστα. Αυτοί κι αν είναι φιλολαϊκοί νόμοι. Να αισθάνεσαι εγκληματίας επειδή αγόρασες ένα σπίτι. Επειδή κληρονόμησες ένα σπίτι. Κι αν ο παππούς πέθανε το ’49, να τρέχεις να αποδείξεις πώς το κληρονόμησες και γιατί απέκτησε σπίτι ο παππούς.

Την ίδια στιγμή, φλου παραμένει η κατάσταση των λογαριασμών στις ξένες τράπεζες. Κι αν διαλυθεί «λίγο», θα παραμείνουν στο φλου και στο απυρόβλητο οι καταθέσεις των πολιτικών. Όπως και τα εδώ περιουσιακά τους στοιχεία.

Εχετε προσέξει ότι σε όλα αυτά τα «θεατρικά» «πόθεν έσχες» των πολιτικών, ουδέποτε αναφέρονται δήμαρχοι και νομάρχες; Αλήθεια, γιατί; Επειδή μήπως ήταν – είναι αυτοί που τροφοδοτούν το «κέντρο»; Πώς γίνεται να παραμένει στο απυρόβλητο τέως νομάρχης ο οποίος, με το μισθό του και μόνο, μετά από 3 τετραετίες, κατάφερε: Να εξοφλήσει ένα τεράστιο χρέος του, που σε άλλη περίπτωση θα χρειαζόταν τουλάχιστον 30 χρόνια – και όχι μόνο με το μισθό. Παράλληλα: Να αποκτήσει μια τεράστια περιουσία στο νομό που εκλέγετο αλλά και στο εξωτερικό. Ακίνητα πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε πανέμορφες περιοχές, σε ύποπτες περιοχές και με παράνομη στη συνέχεια οικοπεδοποίηση.

Συγχρόνως, ο νομός του να υποβαθμίζεται και η παρανομία να χτυπά κόκκινο. Τα ίδια και χειρότερα από δημάρχους. Εντάξει, δεν ήταν όλοι έτσι. Οι περισσότεροι όμως ήταν. Το χειρότερο όλων είναι ότι όχι μόνο δεν στοχοποιούνται αυτοί οι άνθρωποι, όχι μόνο δεν προχωρά σε έρευνες το κράτος, αντιθέτως. Γυρίζουν με ειρωνικό υφάκι και απειλούν λέγοντας ότι θα είναι υποψήφιοι βουλευτές με επιλογή των κομματικών τους αρχηγών. Αν όντως ο κ. Βενιζέλος έχει πραγματικά κατά νου να σώσει την Ελλάδα, υπάρχουν σωτήριοι κορβανάδες με ονοματεπώνυμο…