ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

Date

time-for-a-vacationΑν ανήκετε κι εσείς στη συντριπτική πλειονότητα του 99% περίπου των Ελλήνων που γυρνούν στην πόλη μετά τις διακοπές τους με 2-3 επιπλέον κιλά, έχετε υπόψη σας τα παρακάτω:

ΑΙΤΙΕΣ

Τα παραπανίσια αυτά κιλά οφείλονται κυρίως στην αλλαγή των διατροφικών σας συνηθειών, στο αλκοόλ και, βέβαια, στο ότι…χαλαρώσατε! Θα ήταν ψέμα να ισχυριστεί κανείς ότι στις διακοπές του μετρούσε μπουκιές και θερμίδες.

Επειδή όμως το βάρος που αποκτήσατε το καλοκαίρι είναι πρόσφατο, μπορεί να αποκατασταθεί σχετικά εύκολα. Και όχι, βέβαια, με δίαιτες πείνας με 2-3 καρότα ή μήλα την ημέρα, αλλά με τρόπο σίγουρο για το αποτέλεσμα και κυρίως υγιεινό.

ΞΑΝΑ ΣΤΑ ΚΙΛΑ ΣΑΣ

Για να αποκτήσετε το επιθυμητό σας βάρος σε δύο εβδομάδες, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές:

1. Την πρώτη εβδομάδα μετά τις διακοπές

Μην καταφύγετε σε μια εξουθενωτική δίαιτα, αλλά προσπαθήστε να αποκτήσετε τον κανονικό σας ρυθμό, όσον αφορά στη διατροφή σας.
Τηρήστε με συνέπεια τα τρία γεύματα ημερησίως σε συγκεκριμένες ώρες.
Αντισταθείτε με πυγμή στα ενδιάμεσα τσιμπολογήματα.

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Αν υπάρξουν στιγμές που πεινάτε πολύ, τότε:

Ενδιάμεσα στα γεύματα επιτρέπονται χυμοί φρούτων ή φρούτα –εκτός από μπανάνα, σταφύλια, σύκα, χουρμάδες–, αφού βεβαιωθείτε ότι έχουν περάσει 3,5 ώρες από το τελευταίο σας γεύμα.
Μην παραλείπετε ταυτόχρονα να πίνετε τουλάχιστον 1,5 λίτρο νερό την ημέρα.
Μείνετε μακριά από γλυκά και ποτά.

2. Τη δεύτερη εβδομάδα

Μπορείτε πλέον να υιοθετήσετε άφοβα μια πιο συγκεκριμένη διατροφή αποτοξίνωσης. Το πρωί μπορείτε να τρώτε μισό κιλό φρέσκα φρούτα. Το μεσημέρι μια μεγάλη σαλάτα με διάφορα ωμά ή βρασμένα λαχανικά, με μία κουταλιά της σούπας λάδι και μία μερίδα ψάρι ή κοτόπουλο ψητό ή βραστό.
Ενδιάμεσα στα γεύματα μπορείτε να πίνετε φρέσκους χυμούς –πορτοκάλι ή γκρέιπφρουτ– έπειτα από 3,5 ώρες από το τελευταίο γεύμα και 1,5 ώρα πριν από το επόμενο.

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Το ψάρι ή το κοτόπουλο μπορούν να αντικατασταθούν με μία φέτα ψωμί ή ένα φλιτζάνι βραστό ρύζι ή μία πατάτα βραστή.

Πηγη: belife.gr

Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα