banner ad

ΝΟΣΤΙΜΙΕΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΑΣ

. September 4, 2015 . 0 Comments

TIGANITO KOTOPOULOΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΜΕ ΜΑΡΟΥΛΙ

Υλικά

1 κουτ. σούπ. καρυδέλαιο
1 κουτ. γλυκ. τριμμένη πιπερόρριζα (φρέσκια ρίζ τζίντζερ)
350 γραμ. ψαχνό κοτόπουλου
125 γραμ. τριμμένο καρότο
50 γραμ. κρέμα γάλακτος
2 κουτ. σούπ. νερό
¼ κουτ. σούπ. αγγούρι κομμένο σε λεπτά στενόμακρα κομμάτια
1 μικρό τραγανιστό μαρούλι χοντροκομμένο
½ κιλό ρύζι

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε μέσα σε ένα γουώκ (βαρύ μαντεμένιο τηγάνι) το καρυδέλαιο. Προσθέτετε την πιπερόρριζα και το κοτόπουλο που θα κόψετε σε μικρά στενόμακρα κομματάκια. Τα τηγανίζετε όλα μαζί επί 3 λεπτά.
Μετά, προσθέτετε τα καρότα –συνεχίζετε το μαγείρεμα για 2 ακόμα λεπτά- και στη συνέχεια ρίχνετε μέσα την κρέμα γάλακτος, το νερό και το αγγούρι. Μαγειρεύετε το φαγητό ακόμα 3 λεπτά.
Τέλος, προσθέτετε το μαρούλι, τ’ ανακατεύετε όλα μαζί και τα σερβίρετε με καυτό ρύζι.

ΠΕΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ
(για 2 φλιτζάνια περίπου)

Υλικά

50 γραμ. φύλλα φρέσκου βασιλικού
50 γραμ. κουκουνάρι
2 σκελίδες σκόρδο
75 γραμ. τριμμένη παρμεζάνα
225 γραμ. τομάτες καθαρισμένες και χωρίς σπόρους
225 γραμ. κόκκινες πιπεριές χωρίς σπόρους
½ φλιτζάνι λάδι
λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Χτυπάτε στη γυάλα του μπλέντερ ώσπου να γίνουν πουρές το βασιλικό, το κουκουνάρι, το σκόρδο, την παρμεζάνα, τις τομάτες, το λάδι και το αλάτι.
Βάζετε το μείγμα σε μικρά πλαστικά δοχεία, τα κλείνετε αεροστεγώς και τα διατηρείτε στην κατάψυξη μέχρι 3 μήνες.
Με το πέστο περιχύνετε καυτά ζυμαρικά, ή το χρησιμοποιείτε στις πίτσες ή ακόμα αναμειγνύοντάς το με κρέμα γάλακτος, ετοιμάζετε σάλτσες για σαλάτες.

ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ
(για 8 άτομα)

Υλικά

450 γραμ. κολοκύθια καθαρισμένα και τριμμένα
3 ολόκληρα μεγάλα αβγά χτυπημένα
175 γραμ. βούτυρο ή μαργαρίνη
175 γραμ. αφράτη καστανή ζάχαρη
175 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουτ. γλυκ. σκόνη ανάμεικτων μπαχαρικών
2 κουτ. γλυκ. μπέϊκιν πάουντερ

Εκτέλεση

Χτυπάτε όλα τα υλικά στο μίξερ μέχρι να ενοποιηθούν καλά και αδειάζετε το μείγμα σε ελαφρά βουτυρωμένη και ντυμένη με λαδόκολλα στενόμακρη φόρμα ψωμιού, χωρητικότητας περίπου 1 λίτρου.
Ψήνετε σε φούρνο στους 180ο Κελσίου, για μια περίπου ώρα, ή ώσπου βυθίζοντας μια μεταλλική βελόνα του πλεξίματος στο κέντρο του να βγαίνει καθαρή.

Πηγη: belife.gr

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , ,

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *