ΣΥΧΝΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΑ ΑΥΓΑ ΣΚΡΑΜΠΛ

Date

scrambled-eggs-abga-skrampl8 μυστικά για τέλεια scrambled eggs
1. Μην τα ψήνεις σε δυνατή φωτία

Είναι πολύ σημαντικό να ψήσεις τα αυγά σου σε χαμηλή φωτιά, ακόμη κι αν πάρει περισσότερη ώρα να ετοιμαστεί το πιάτο. Η χαμηλή φωτιά μειώνει τον κίνδυνο να μαυρίσει το αυγό αν παραψηθεί ενώ σου δίνει τον έλεγχο.
2. Μην τα παραψήσεις

Το μυστικό με τα αυγά σκράμπλ είναι να τα βγάλεις από τη φωτιά στη σωστή στιγμή. Να θυμάσαι πως ακόμη κι όταν τ΄αποσύρεις από τη φωτιά θα συνεχίσουν να ψήνονται λόγω της θερμοκρασίας που ήδη θα έχει το μείγμα στο τηγάνι. Κατέβασέ τα από τη φωτιά ενόσω δείχνουν ακόμη κάπως υγρά αλλά όχι ρευστά.
3. Μην ξεχνάς να ανακατεύεις

Tο ανακάτεμα πρέπει να γίνεται με ξύλινη σπάτουλα και με απαλές κινήσεις για να μην διαλυθεί το ευαίσθητο μείγμα.
4. Μην τα χτυπήσεις από νωρίς

Για να γίνουν αφράτα, μην χτυπήσεις τα αυγά πολύ πριν τα ρίξεις στο τηγάνι. Χτύπησέ τα καλά και με ένταση ώστε να γίνουν αφράτα και να μην κόψουν.
5. Μην προσθέτεις νερό ή άλλα υγρά

Η αυθεντική συνταγή δεν αναφέρει προσθήκη γάλατος, νερού ή άλλου υγρού. Συνήθως η προσθήκη γάλατος γίνεται στη λογική του να κρατήσουν τυα σκράμπλ αυγά την υγρασία τους, ωστόσο, αν ακολουθήσεις κατά γράμμα τα βήματα, αυτό δε θα χρειαστεί.
6. Χρησιμοποίησε σωστό τηγάνι

Βασικό είναι επίσης να χρησιμοποιήσεις το σωστό μέγεθος του τηγανιού, ανάλογα με την ποσότητα που θα φτιάξεις. Ένα μεγάλο τηγάνι για 2 αυγουλάκια ή ένα μικρό τηγανάκι για μια 12αδα αυγών, όπως καταλαβαίνεις όχι μόνο θα σε δυσκολέψουν αλλά θα οδηγήσουν και σε μαγειρική αποτυχία.
7. Μη σταματάς να τ΄ανακατεύεις

Τα αυγά σκράμπλ θέλουν καλό ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως, αλλιώς θα φτιάξεις απλώς μια σπασμένη ομελέτα. 8. Αλάτισέ τα στο τέλος Για καλύτερα αποτελέσματα μην προσθέσεις αλάτι από την αρχή για να μην κόψουν τα αυγά σου. Αλάτισέ τα στο τέλός!

Πηγη: life.gr

Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα