ΠΩΣ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΗ

Date

health-and-fitness1Η γυμναστική χρειάζεται επιμονή και θέληση. Ακόμα και με τις καλύτερες προθέσεις, πολλοί από εμάς μπορεί να… χάσουμε τον δρόμο μας. Μπορεί κάτι να συμβεί και να μην πάμε στο γυμναστήριο μια μέρα, μετά θα σκαρφιστούμε μια δικαιολογία για να μην πάμε ούτε την επόμενη, και έτσι ξεκινάει ένας φαύλος κύκλος τεμπελιάς.

Το σημαντικό είναι να καταλάβουμε πως, πολλές φορές, υπάρχει η πιθανότητα να μην έχουμε χρόνο να γυμναστούμε. Όταν συμβεί αυτό, δεν πρέπει να νιώσουμε ενοχές. Αντίθετα, μπορούμε να σκεφτούμε νέους τρόπους να ενσωματώσουμε τη γυμναστική στο καθημερινό μας πρόγραμμα.
Προγραμματίστε από πριν

Κάθε Κυριακή, σημειώστε στο ημερολόγιό σας ποιες ώρες σας βολεύουν για γυμναστική. Δεν είναι ανάγκη να έχετε μια σταθερή ώρα, αλλά αυτού του είδους ο προγραμματισμός αυξάνει τις πιθανότητες να μην παρατήσετε την άσκηση.
Βρείτε χρόνο

Όλοι είναι πολυάσχολοι, αλλά η γυμναστική είναι καλή για την υγεία. Και υπάρχουν τρόποι να βρούμε χρόνο – είτε να ξυπνήσουμε μισή ώρα νωρίτερα, είτε να φάμε το βραδινό μας μισή ώρα αργότερα.
Μην κουράζεστε υπερβολικά

Το ξεκίνημα της γυμναστικής από την αρχή είναι δύσκολο, αλλά προκαλεί έναν ενθουσιασμό που μπορεί να γίνει επικίνδυνος. Προσπαθήστε να κάνετε όση γυμναστική αντέχετε (και προλαβαίνετε), και όχι όλα μαζί. Δεν θέλετε να τραυματιστείτε. Επιπλέον, όταν πιέζετε τον εαυτό σας υπερβολικά, είναι πολύ εύκολο να απογοητευτείτε ξανά, και να τα παρατήσετε.
Γίνετε δημιουργικοί

Η γυμναστική σας δεν είναι ανάγκη να γίνεται κάθε μέρα μέσα σε ένα γυμναστήριο. Μπορείτε να κάνετε μια βόλτα, με γρήγορο περπάτημα, είτε 20 καθίσματα κάθε φορά που η αγαπημένη σας σειρά κάνει διαφημιστικό διάλειμμα. Ακόμα, λοιπόν, και τις μέρες που δεν θα μπορέσετε να πάτε στο γυμναστήριο, μπορείτε να ασκηθείτε. Κάντε, για παράδειγμα, μερικές επαναλήψεις από βασικές ασκήσεις (κάμψεις, καθίσματα, προβολές) ανάμεσα στις δουλειές σας. Περιμένετε να βράσει το νερό για τον καφέ; Έχετε προλάβει ήδη να κάνετε δέκα κάμψεις και μερικούς κοιλιακούς.
Βάλτε στόχους

Αν δυσκολεύεστε να ακολουθήσετε το πρόγραμμά σας, τότε το να θέσετε μερικούς στόχους θα σας βοηθήσει. Ένας στόχος, για παράδειγμα, θα ήταν να κάνετε κάθε μέρα τουλάχιστον 10 κάμψεις. Θα σας βοηθήσουν σίγουρα να μείνετε συγκεντρωμένοι.

Πηγη: iatronet.gr

Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα