banner ad

ΚΕΪΚ ΦΡΟΥΤΩΝ ΜΕ ΡΟΔΟΝΕΡΟ

. October 16, 2015 . 0 Comments

keik-frouton-1-chefoulis.gr_(για 12 άτομα, 335 θερμίδες ανά κομμάτι)

Υλικά

450 γραμμ. διάφορα ξερά φρούτα
175 γραμμ. κερασάκια γλασέ κομμένα στη μέση
2 κουτ. σούπ. ροδόνερο
2 κουτ. σούπ. λευκό ρούμι
150 γραμμ. βούτυρο
150 γραμμ. σκούρα καστανή ζάχαρη
2 μικρά αβγά
175 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
1 κουτ. γλ. ανάμεικτα διάφορα μπαχαρικά (κανέλα, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο, τζίντζερ).

Εκτέλεση

Βάζετε τα ξερά φρούτα, τα κεράσια, το ροδόνερο και το ρούμι μέσα σε ένα μπολ. Τα σκεπάζετε και τα αφήνετε 2-3 ώρες ή όλη τη νύχτα, ανακατεύοντάς τα πού και πού.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150οC. Βουτυρώνετε και στρώνετε με λαδόκολλα ειδική για φούρνο μια φόρμα ψωμιού περιεκτικότητας 900 γραμμ.
Χτυπάτε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη ώσπου να αφρατέψουν. Σιγά σιγά χτυπάτε μέσα τα αβγά κι έπειτα «διπλώνετε» μέσα το αλεύρι, τα μπαχαρικά και τα μουλιασμένα φρούτα.
Αδειάζετε το μείγμα μέσα στη φόρμα, το στρώνετε και το ψήνετε για 2 ώρες ή μέχρις ότου αν το τρυπήσετε με μια βελόνα πλεξίματος, να βγει καθαρή.
Αφήνετε τη φόρμα να κρυώσει για 15 λεπτά, ξεφορμάρετε το κέικ και το αφήνετε να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα.
Το σερβίρετε κομμένο σε φέτες.

Πηγη: belife.gr

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , ,

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *