banner ad

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

. October 23, 2015 . 0 Comments

biskota_9(για 8 άτομα, 300 θερμίδες ανά κομμάτι)

Υλικά

125 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γραμμ. κορνφλάουρ
125 γραμμ. βούτυρο
50 γραμμ. ψιλή ζάχαρη
125 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το κορνφλάουρ και μία πρέζα αλάτι. Τρίβετε μέσα το βούτυρο και ανακατεύετε τη ζάχαρη και τη σοκολάτα.
Σχηματίζεται με τη ζύμη μια μπάλα. Την πλάθετε ελαφρά και την ανοίγετε πάνω σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, σε πάχος τόσο όσο και τα κομματάκια της σοκολάτας.
Κόβετε οχτώ κύκλους διαμέτρου 6,5 εκ. και ξαναπλάθετε το μείγμα που περισσεύει.
Τοποθετείτε τα μπισκότα σε ένα ρηχό ταψάκι, το οποίο έχετε στρώσει με λαδόκολλα για φούρνο. Τα αφήνετε να παγώσουν στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 οC. Ψήνετε τα μπισκότα για 15-20 λεπτά ώσπου να ροδίσουν. Τα αφήνετε λίγα λεπτά να κρυώσουν μέσα στο ταψάκι και μετά τα βάζετε πάνω σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

Πηγη: belife.gr

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , ,

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *