ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ ΓΑΛΑ ΑΝΤΙ ΓΑΛΑ ΣΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΛΟΣΧΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΜΥΣ

Date

Δύο ποτήρια αγελαδινό λάιτ γάλα την ημέρα μπορεί να βοηθήσει τους νεαρούς άνδρες που κάνουν ασκήσεις με βάρη να αποκτήσουν περισσότερη μυϊκή μάζα- πολύ περισσότερη απ΄ όση εάν πίνουν γάλα σόγιας, αναφέρει η «Αμερικανική Επιθεώρηση Κλινικής Διατροφής».

Όπως γράφουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο ΜακΜάστερ, στο Οντάριο του Καναδά, όσοι κάνουν βάρη στρέφονται εδώ και χρόνια στα συμπληρώματα πρωτεϊνών για να διεγείρουν την ανάπτυξη της μυϊκής μάζας και να αποκτήσουν έτσι καλοσχηματισμένους μυς.

Το αγελαδινό γάλα και το γάλα σόγιας περιέχουν πρωτεΐνες, αλλά το είδος των πρωτεϊνών καθενός εξ αυτών φαίνεται ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά. Όπως εξήγησε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Στιούαρτ Μ. Φίλιπς, αναπληρωτής καθηγητής στο ΜακΜάστερ, οι πρωτεΐνες του αγελαδινού γάλακτος περιέχουν αμινοξέα (αποτελούν τους θεμέλιους λίθους των πρωτεϊνών) σε ποσότητες και αναλογίες που είναι πιο αποτελεσματικές για την αύξηση της μυϊκής μάζας απ΄ ό,τι οι αντίστοιχες στο γάλα σόγιας.

Επιπλέον, οι πρωτεΐνες του αγελαδινού γάλακτος πέπτονται διαφορετικά από εκείνες του γάλακτος σόγιας. Στη σχετική μελέτη συμμετείχαν 56 άνδρες, ηλικίας 18 έως 30 ετών, οι οποίοι έκαναν ασκήσεις με βάρη πέντε ημέρες την εβδομάδα επί 12 εβδομάδες. Όσοι από αυτούς έπιναν λίγων λιπαρών αγελαδινό γάλα απέκτησαν κατά μέσον όρο 60% περισσότερη μυϊκή μάζα απ΄ όση οι εθελοντές που έπιναν γάλα σόγιας. Η μελέτη έδειξε ακόμη ότι οι άνδρες που έπιναν αγελαδινό γάλα έχασαν επίσης περισσότερο σωματικό λίποςκατά μέσον όρο το 5,5% του αρχικού σωματικού λίπους τους έναντι του 1,5% που έχασαν όσοι έπιναν γάλα σόγιας.

Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ

Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα