ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΜΕ LASER

Date

iStock_000003573572SmallΤο να σταματήσουμε το χρόνο παραμένει όνειρο. Το να σβήσουμε, όμως, τα σημάδια του γίνεται σήμερα πραγματικότητα με τα lasers.

Πού μπορούν να εφαρμοστούν αυτά; Σχεδόν παντού, αφού διορθώνουν ρυτίδες, εξαφανίζουν κηλίδες χεριών, αφαιρούν σπίλους και τατουάζ, κάνουν αποτρίχωση, αλλά κυρίως καταπολεμούν την κυτταρίτιδα και τις ευρυαγγείες και είναι μέσον αντιγήρανσης.

Οι βασικότερες εφαρμογές τους

ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ: Πρόκειται για το συχνότερο πρόβλημα των γυναικών, αλλά η υπερβολική αυξημένη τριχοφυΐα σε κάποια σημεία μπορεί να ενοχλεί και τους άντρες. Το ξύρισμα, το κερί και οι αποτριχωτικές κρέμες είναι όλες προσωρινές μέθοδοι, οι οποίες πρέπει να επαναλαμβάνονται.

Τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο δημοφιλής η αποτρίχωση με τη χρήση μηχανημάτων laser. Έτσι επιτυγχάνεται καταπολέμηση της τριχοφυΐας από κάθε περιοχή του σώματος, όπως πρόσωπο, χέρια, μασχάλες, πλάτη, πόδια. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε ευαίσθητες περιοχές, όπως το στήθος, οι θηλές και η γραμμή του μπικίνι. Σημαντικό είναι ότι σε αυτές τις περιοχές η χρήση του laser θεραπεύει τη θυλακίτιδα.

Οι βασικές αρχές που αφορούν στην αποτρίχωση με laser συνίστανται στο ότι δίνεται στην περιοχή όπου βρίσκεται η τρίχα ένας συγκεκριμένος τύπος ενέργειας. Αυτή απορροφάται από το μαύρο χρώμα της τρίχας καταστρέφοντας το θύλακα και αφήνοντας ανέπαφο το λευκό χρώμα του δέρματος. Η κεφαλή του laser ψύχει και καταπραΰνει το δέρμα, καθώς κινείται κατά μήκος αυτού.

Ο αριθμός των συνεδριών αποτρίχωσης που θα απαιτηθούν για να επιτευχθούν μακροχρόνια ριζικά αποτελέσματα εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως ο φωτότυπος του δέρματος, το χρώμα και η σκληρότητα της τρίχας, η περιοχή του σώματος και ο κύκλος ανάπτυξης της τρίχας.

ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΕΣ: Ευρυαγγείες ονομάζονται τα μικρά επιφανειακά αγγεία που παρατηρούνται στο δέρμα κυρίως των κάτω άκρων και του προσώπου, αλλά μπορεί να αφορούν και σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος. Το χρώμα τους μπορεί να είναι κόκκινο ή μπλε.
Τα προηγμένα συστήματα laser επιτρέπουν την ακριβή δόση ενέργειας που απαιτείται σε κάθε αγγείο προκειμένου να εξαλειφθεί.
Κατά τη θεραπεία αυτή μια συγκεκριμένη δόση ενέργειας φωτός κατευθύνεται προς το αγγείο και απορροφάται επιλεκτικά από αυτό και μόνο, χωρίς να επηρεαστούν οι ιστοί που το περιβάλλουν. Το αγγείο αυτό καταστρέφεται και σιγά σιγά ο οργανισμός απορροφά και εξαφανίζει ό,τι απέμεινε από αυτό.

Δεν μπορεί κανείς να περιμένει ολοκληρωτική λύση του προβλήματος με μία μόνο επίσκεψη. Σε κάθε εφαρμογή περιμένουμε 50-70% βελτίωση. Οι επισκέψεις γίνονται σε διαστήματα περίπου δύο μηνών μεταξύ τους. Προκειμένου να αποφευχθεί κατά το δυνατόν η εμφάνιση άλλων ευρυαγγειών, δίνονται συμβουλές πρόληψης για το μέλλον. Εφόσον έχουμε αποκλείσει ότι δεν υπάρχει βαθύτερο αίτιο φλεβικής ανεπάρκειας, τα αγγεία που εξαφανίζονται δεν ξαναεμφανίζονται.

Πηγη: belife.gr

Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα