ΕΙΣΤΕ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΕΣ;

Date

11430Για ν’ απαλλαγείτε από τα κόμπλεξ που γίνονται συχνά έμμονες ιδέες και καταστρέφουν τη ζωή σας και να μπορέσετε ν’ αφήσετε την προσωπικότητά σας να εξελιχθεί, μάθετε πρώτα να ζείτε αρμονικά με τον εαυτό σας, άσχετο αν έχετε μεγάλη μύτη, παραπανίσια κιλά ή στραβά πόδια…Άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. Έτσι δεν είναι; Γιατί να είσαστε εσείς;

ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΚΟΜΠΛΕΞ!

Για να δώσετε τέλος στο βάσανό σας αυτό και να συμφιλιωθείτε με τον εαυτό σας έχετε υπόψη σας τα παρακάτω:

1. Αποδεχθείτε τον εαυτό σας

Σίγουρα δεν είστε και δε θα γίνετε ποτέ το άτομα που ονειρευόσαστε, αφού η ιδανική εικόνα που έχετε για τον εαυτό σας θα είναι σίγουρα πολύ απαιτητική. Σκεφθείτε λοιπόν ρεαλιστικά και απαντήστε με ειλικρίνεια στις παρακάτω ερωτήσεις: Είστε πραγματικά τόσο άσχημη και τόσο ανόητη ώστε κανείς να μη θέλει να σας συναναστρέφεται κι όλοι να σας αποφεύγουν; Και βέβαια όχι, εφόσον και φίλους θα έχετε και κάποιον να σας αγαπάει, ή ένα σύζυγο και παιδιά…Δείτε λοιπόν τα πράγματα ξεκάθαρα και αποδεχθείτε πως είσαστε ο «μέσος όρος», όπως οι περισσότεροι άλλωστε και ότι η ζωή σας είναι «συνηθισμένη». Τίποτα δηλαδή το επιλήψιμο!

2. Βρείτε να δυνατά σας σημεία και αναδείξτε τα

Θεωρείτε ότι το στήθος σας είναι μικρό; Τότε κι εσείς κάντε τακτικά γυμναστική και δυναμώστε τις γάμπες σας για να τραβάνε την προσοχή των άλλων. Πιστεύετε ότι τα χείλη σας είναι πολύ λεπτά; Μακιγιάρετέ τα διακριτικά και δώστε έμφαση στο μακιγιάζ των ματιών σας. Με άλλα λόγια, βρείτε κάθε θηλυκό τέχνασμα που θα σας επιτρέψει να γίνετε ελκυστική.

3. Μοιραστείτε το πρόβλημά σας

Αν βασανίζεστε από κάποιο κόμπλεξ, μιλήστε γι’ αυτό με κάποιον έμπιστό σας: τη φίλη σας, κάποιον από την οικογένειά σας, το σύντροφό σας, το γιατρό σας…Ζητήστε του μια ειλικρινή και σαφή γνώμη για το «ελάττωμά» σας και κυρίως ακούστε την. Αν σας ενοχλεί πολύ η κατάσταση μπορείτε να συζητήσετε το πρόβλημα και με κάποιον πλαστικό χειρουργό, ώστε να το διορθώσετε, αν χρειάζεται. Αν πάλι κάποιο κόμπλεξ σας καταστρέφει την καθημερινότητά σας, τότε η συζήτηση με έναν ψυχολόγο ή ψυχίατρο μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη.

4. Αποκτήστε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση

Όσο περισσότερη αυτοπεποίθηση αποκτάτε, τόσο πιο αξιόλογη θα νιώθετε και τόσο λιγότερο θα νοιάζεστε για τα ελαττώματά σας. Τι να κάνετε επομένως; Ενισχύστε ό, τι καλό έχετε, αναπτύξτε κάθε ικανότητά σας, προοδεύστε επαγγελματικά ή κοινωνικά, αποκτήστε καινούριους φίλους και μοιραστείτε μαζί τους τα κοινά σας ενδιαφέροντα. Αλλά κυρίως, κάντε παρέα με ανθρώπους που θα σας εκτιμούν και θα σας αγαπούν γι’ αυτό που είστε, χωρίς την παραμικρή προσπάθεια να σας μειώσουν για τίποτα.

5. Σταματήστε ν’ αποδίδετε τις κακοτυχίες σας στα…κόμπλεξ σας

Πιστεύετε ότι δε σας προσέλαβαν στη δουλειά εξαιτίας των περιττών κιλών σας; Κάντε μεγάλο λάθος. Δε σας προσέλαβαν γιατί απλούστατα δεν είχατε τα απαραίτητα γι’ αυτούς προσόντα. Δε σας περιποιήθηκαν αρκετά σε μια επίσκεψη που κάνατε, γιατί, κατά τη γνώμη σας, σας αγνόησαν; Το πιθανότερο είναι οι οικοδεσπότες να στερούνταν ευγένειας. Πότε επιτέλους θα πάψετε να σκέφτεστε έτσι; Ν’ αποδίδετε δηλαδή τις αποτυχίες σας στα κόμπλεξ σας; Πρόκειται για μια λύση ευκολίας που κάθε άλλο παρά σας βοηθάει. Σε αυτές τις περιπτώσεις, να θυμάστε ότι ναι μεν εσείς εστιάζετε την προσοχή σας σε μια λεπτομέρεια, αλλά οι άλλοι βλέπουν απέναντί τους ένα ολόκληρο άτομο και δεν έχουν την ίδια άποψη με σας.

Πηγη: belife.gr

Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα