ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Date

krepkie-my-shtsy--e13719003458201. Στήθος στο ύψος του

Απλές κινήσεις

Λυγίστε σε οριζόντια θέση τα χέρια σας και μετά ενώνοντας τις παλάμες και κρατώντας τους αγκώνες ψηλά, πιέστε με δύναμη τις παλάμες. Επαναλάβετε την άσκηση 15 φορές.
Ανοίξτε ελαφρά τα πόδια, ενώστε τις παλάμες στο ύψος του στήθους και πιέστε. Χαλαρώστε και επαναλάβετε 20 φορές.
Με ίσια την πλάτη, τραβήξτε την ωμοπλάτη και σηκώστε ψηλά το κεφάλι.

Με μια μπάλα

Σε όρθια στάση κι έχοντας την πλάτη ίσια, τα πόδια λίγο ανοιχτά και τα χέρια λυγισμένα στο ύψος του στήθους, κρατήστε την μπάλα ανάμεσα στους αγκώνες και σφίξτε την όσο μπορείτε περισσότερο. Εισπνεύστε και εκπνεύστε βαθιά. Επαναλάβετε την άσκηση 10 φορές. Πρόκειται για μια κίνηση που θα ενισχύσει τους μυς τους στήθους σας.

Με ένα βιβλίο

Κάτω από κάθε μασχάλη σφίξτε ένα βιβλίο, με το αντιβράχιο οριζόντιο και την παλάμη προς τα πάνω. Ανοίξτε τα αντιβράχια προς τα έξω κρατώντας τα μπράτσα σας σφικτά στο σώμα. Σε αυτή τη θέση μείνετε για λίγα λεπτά και μετά επαναλαμβάνετε την άσκηση άλλες 10 φορές.

2. Λαιμός κύκνου

Το δέρμα του λαιμού αφυδατώνεται πολύ εύκολα, γιατί σε αυτή την περιοχή δεν υπάρχουν πολλοί σμηγματογόνοι αδένες, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει φυσική προστασία. Για να εμποδίσετε λοιπόν τη χαλάρωση κάνετε την εξής άσκηση: Με στητούς τους ώμους, γείρετε αργά το κεφάλι αριστερά, στο κέντρο και δεξιά και ξανά στο κέντρο και πάλι αριστερά. Επαναλάβετε 10 φορές την άσκηση.

3. Απελευθερώστε ενέργεια με γιόγκα

Οι πιέσεις σε διαφορετικά σημεία των χεριών μαλακώνουν τις αρθρώσεις ελευθερώνοντας καλή ενέργεια. Το αποτέλεσμα; Να επέρχεται αρμονία ανάμεσα στο σώμα και το πνεύμα.

Ανοίξτε και ενώστε τα δάχτυλα των δυο χεριών σας. Οι παλάμες δεν πρέπει να ακουμπάνε.
Σταυρώστε τα χέρια σας σαν να θέλετε να προσευχηθείτε.
Ενώστε τα δυο χέρια. Σταυρώστε τα μικρά δαχτυλάκια και τους παράμεσους κρατώντας τους μέσους και τους δείκτες ενωμένους και τεντωμένους. Φέρτε τους αντίχειρες σε ένα σημείο, ώστε ν’ ακουμπάνε στις άκρες και κινήστε τους προς το μέρος σας.
Ενώστε τον αντίχειρα και τον παράμεσο τους ενός χεριού κρατώντας τ’ άλλα δάχτυλα τεντωμένα.

Προσοχή!

Για να είναι αποτελεσματικότερες οι παραπάνω κινήσεις, δοκιμάστε να τις εκτελείτε τρία ως δέκα λεπτά την καθεμία, κρατώντας τα μάτια κλειστά. Την ώρα αυτή πρέπει να είστε συγκεντρωμένες στην αναπνοή σας εκπνέοντας και εισπνέοντας βαθιά.

Πηγη: belife.gr

Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα