ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΜΠΑΡΑ

Date

milousiΠαρακάτω θα σας παρουσιάσουμε μερικές ασκήσεις, όπου το κρέμασμα από τα χέρια παίζει ένα σημαντικό ρόλο και στις οποίες το σώμα τεντώνεται από το ίδιο του το βάρος.

Αυτές οι ασκήσεις γίνονται καλύτερα σε μονόζυγα ή μπάρες σε κάποιο γυμναστήριο. Αν δεν μπορείτε όμως να βρείτε τέτοια όργανα, μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε με το πρεβάζι μιας πόρτας, ένα σωλήνα που περνά από ψηλά ή κάποιο δοκάρι της σοφίτας. Ό, τι κι αν χρησιμοποιήσετε, θα πρέπει να είναι σταθερό, ανθεκτικό και αρκετά ψηλά, ώστε να μπορείτε να κρέμεστε με τα χέρια, με το σώμα τελείως τεντωμένο, χωρίς τα πόδια σας ν’ αγγίζουν το έδαφος.

Άσκηση 1η

Πηδήστε και πιάστε την μπάρα με τα δυο χέρια. Μείνετε κρεμασμένοι σε αυτή τη θέση για λίγο και σιγουρευτείτε ότι τα χέρια, ο κορμός και τα πόδια είναι τελείως τεντωμένα. Τα πόδια επίσης θα πρέπει να είναι ενωμένα.
Σηκώστε το σώμα σας, ώσπου το πηγούνι σας να βρεθεί στο ίδιο επίπεδο με την μπάρα. Μείνετε έτσι για λίγα δευτερόλεπτα και μετά επιστρέψτε στην αρχική σας θέση.

Άσκηση 2η

Κρεμαστείτε από την μπάρα με το ένα χέρι. Τραβήξτε το σώμα σας πάνω όσο πιο ψηλά μπορείτε, κάνοντας έλξη με το χέρι αυτό. Μετά αλλάξτε χέρια και κατεβάστε το σώμα σας με το άλλο χέρι.
Ξανασηκώστε τώρα το σώμα σας με αυτό το χέρι. Συνεχίστε ν’ ανεβάζετε και να κατεβάζετε το σώμα σας μία με το ένα χέρι και μία με το άλλο.

Άσκηση 3η

Κρεμαστείτε από την μπάρα με τα χέρια τελείως τεντωμένα και σε απόσταση μισού μέτρου περίπου μεταξύ τους. Μετακινήστε το δεξί σας χέρι κατά μήκος της μπάρας όσο πιο μακριά μπορείτε σε μια κίνηση και μετά φέρτε το αριστερό χέρι σε απόσταση μισού μέτρου από το δεξί, πάλι με μια κίνηση.
Συνεχίστε να «περπατάτε» έτσι με τα χέρια, μέχρι να φτάσετε στην άκρη της μπάρας και μετά επιστρέψτε, αυτή τη φορά κάνοντας το πρώτο «βήμα» κάθε κίνησης με το αριστερό χέρι.

Προσοχή!
Κρατάτε πάντα τα πόδια σας ίσια και ενωμένα. Προσπαθήστε να μην αφήνετε το σώμα σας να αιωρείται σαν εκκρεμές, γιατί έτσι η άσκηση γίνεται εύκολη και επομένως λιγότερο ωφέλιμη.

Πηγη: belife.gr

Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα