ΠΟΤΕ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΙΩΘΕΙ ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΞ;

Date

como amar a tu maridoΜια γυναίκα που εμφανίζει σεξουαλική αποστροφή δεν έχει καμία επιθυμία, νιώθει ενόχληση, αηδία και απεχθάνεται να έρθει σε ερωτική επαφή με το σύντροφό της. Ακόμη και ένα άγγιγμα στα γεννητικά όργανα ή μια γυναικολογική εξέταση μπορεί να της προκαλέσει δυσφορία. Η γυναίκα με τη δυσλειτουργία αυτή νιώθει δυσάρεστα συναισθήματα, που συνήθως είναι άγχος, πίεση, θυμός, ένταση, ανησυχία και πανικός.

Η σεξουαλική αποστροφή μπορεί να εκδηλώνεται με διάφορους τρόπους. Για παράδειγμα μπορεί να σχετίζεται με μια μοναδική, συγκεκριμένη φάση της σεξουαλικής επαφής, όπως είναι η εκσπερμάτιση, οι εκκρίσεις του κόλπου, η διείσδυση του πέους στον κόλπο, ο αυνανισμός, το στοματικό σεξ κ.ά. Μπορεί να υπάρξουν και ακραίες περιπτώσεις όπου μια γυναίκα να νιώθει δυσφορία με οποιοδήποτε ερωτικό ερέθισμα, όπως στα προκαταρκτικά στάδια είναι τα φιλιά, τα αγγίγματα, το μασάζ ή απλά το να δει μια αισθησιακή ταινία. Ακόμη η σεξουαλική αποστροφή μπορεί να είναι «εκλεκτικού τύπου», όπου να έχει σχέση με έναν συγκεκριμένο ερωτικό παρτενέρ ή να αφορά γενικότερα όλους τους άνδρες.

Όσον αφορά τους παράγοντες οι οποίοι προκαλούν τη συγκεκριμένη σεξουαλική δυσλειτουργία, είναι κυρίως ψυχολογικοί. Οι πιο συχνοί που αναφέρονται είναι η λανθασμένη πληροφόρηση και η κακή σεξουαλική αγωγή με την οποία μεγαλώνει μια έφηβη, μια γυναίκα (π.χ. ότι το σεξ είναι κάτι ανήθικο, βρώμικο, που προκαλεί προβλήματα, από το οποίο κινδυνεύει μια γυναίκα από ασθένειες, ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη κ.ά.). Επιπρόσθετα αρνητικά αίτια μπορεί να είναι διάφορες ψυχικά τραυματικές καταστάσεις, όπως η παρενόχληση, ο βιασμός, ο καρκίνος, τα προβλήματα σχέσης των συντρόφων, βιαιοπραγία κ.ά.

Η γυναίκα που εμφανίζει αποστροφή για το σεξ διακατέχεται από ποικίλα αρνητικά συναισθήματα. Νιώθει ανησυχία, αναστάτωση, πίεση, θυμό για τον εαυτό της, στεναχώρια και απογοήτευση. Το σεξ τελικά καταλήγει να το βιώνει σαν μια φοβία την οποία δεν μπορεί να ξεπεράσει. Για το λόγο αυτό υπάρχουν κάποιες γυναίκες οι οποίες κατά τη διάρκεια ή απλά στη σκέψη του σεξ παρουσιάζουν συμπτώματα άγχους, όπως εφίδρωση, ταχυκαρδία, ζάλη, τάση λιποθυμία, τρέμουλο. Οι ενοχλήσεις αυτές δυναμώνουν και συντηρούν το φόβο και την αποφυγή για τη σεξουαλική επαφή.

Παράλληλα, η γυναίκα με τη σεξουαλική αποστροφή δεν μπορεί να δει θετικά την παρουσία ενός άνδρα στη ζωή της ο οποίος θα την φλερτάρει και θα την προσεγγίσει ερωτικά. Πολλές φορές συγκρίνεται με άλλες γυναίκες που έχουν σχέσεις και σεξουαλική ζωή και νιώθει υποδεέστερη, διαφορετική και ότι είναι η μόνη που παρουσιάζει αυτή τη δυσκολία.

Πηγή: in.gr

Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα