ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΤΡΩΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΤΡΟΦΕΣ

Date

03Τόσο καιρό σου λέμε φάε φρούτα και αγάπησε τα λαχανικά. Υπάρχει, όμως, κάτι στο οποίο θα έπρεπε να είχαμε επιμείνει περισσότερο και δεν το έχουμε κάνει. Ας το διορθώσουμε, λοιπόν. Είμαστε εδώ για να σου πούμε μερικά από τα λάθη που κάνεις όταν τρως μερικές από τις αγαπημένες σου τροφές με σκοπό να μας ακούσεις και να τα σταματήσεις.
Ποια είναι τα λάθη που κάνεις όταν τρως συγκεκριμένες τροφές;

Όταν τρως μπρόκολο: Το βράζεις αντί να το μαγειρεύεις στον ατμό. Έτσι, χάνεται μεγάλη ποσότητα από τα θρεπτικά του συστατικά, των αντιοξειδωτικών του αλλά και των άλλων αντικαρκινικών ουσιών του.

Όταν τρως φράουλες: Οι φράουλες είναι καλό να τρώγονται ολόκληρες και όχι κομμένες. Όταν τις κόβεις μερικά από τα θρεπτικά τους συστατικά (π.χ. η βιταμίνη C) που είναι ευαίσθητα στο οξυγόνο, αλλοιώνονται.

Όταν τρως γιαούρτι: Πετάς το λευκό υγρό που βρίσκεται στην επιφάνεια του; Νομίζεις ότι έτσι πρέπει να κάνεις; Φυσικά και όχι. Αυτός είναι ο ορός του γάλακτος που περιέχει βιταμίνη Β12 αλλά και ασβέστιο. Μην ξαναστραγγίξεις, λοιπόν, το γιαούρτι σου ανακάτεψε το και φάτο κανονικά.

Όταν τρως ντομάτες: Οι ντομάτες για να σου χαρίζουν όλα τα θρεπτικά τους στοιχεία και τις βιταμίνες τους πρέπει να τρώγονται ωμές ή ελαφρώς μαγειρεμένες σε χαμηλή φωτιά.

Πηγη: ipop

Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα