Η ΕΞΥΠΝΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙ Ο ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΑ SMARTPHONES

Date

Ο πολιτισμός της Ιαπωνίας όσον αφορά τα κινητά τηλέφωνα ήταν πάντα ένα βήμα μπροστά από τη Δύση και η εμφάνιση των emoji είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Τώρα μια ιαπωνική διαφήμιση μας προτρέπει να διορθώσουμε τα λάθη που κάνουμε στην τεχνολογία και συγκεκριμένα στα κινητά τηλέφωνα: Προτρέπει τους χρήστες να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το κινητό τους την ώρα που περπατούν στο δρόμο.

Το σποτ, με τίτλο «Σαμουράι Smartphone Parade» χρησιμοποιεί εικόνες που είναι κοινές στην κοινωνία της Ιαπωνίας από παλιά και προτρέπει στη διατήρηση του σεβασμού και της ευγένειας στους δημόσιους χώρους, πράγμα το οποίο θα μπορούσε να είναι ζήτημα ζωής και θανάτου.

Στο βίντεο παρουσιάζονται οι «λεγεώνες» με τα smartphones που μοιάζουν με ζόμπι να κινδυνεύουν ακόμη και από θανατηφόρα ατυχήματα, αλλά και να… εξουδετερώνονται από νίντζα. Αν και ως επί το πλείστον το βίντεο έχει χιουμοριστικό τόνο, σε διάφορα σημεία του σποτ αναφέρονται μερικά εντυπωσιακά στατιστικά από την Ιαπωνία όπως ότι το 66% των ανθρώπων έχουν πέσει πάνω σε κάποιο άλλο άτομο την ώρα που χρησιμοποιούσαν το κινητό τους περπατώντας, ενώ ακόμη κι ένα 3,6% των ατόμων έχουν πέσει από την πλατφόρμα του τρένου γράφοντας γραπτά μηνύματα.

Η χιουμοριστική διαφήμιση τελειώνει με μια σοβαρή προειδοποίηση και συμβουλεύει τους χρήστες «Παρακαλώ να κοιτάτε προς τα εμπρός όταν περπατάτε. Είναι επικίνδυνο να χρησιμοποιείτε ένα smartphone την ώρα που περπατάτε».

Μια μελέτη του 2013 από το Ohio State University σχετικά με το πρόβλημα, αναφέρει ότι αυτό είναι αισθητό και στην Αμερική και αναφέρει ότι από το 2010 έως και 2.000.000 τραυματισμοί στις ΗΠΑ ενδέχεται να έχουν σχέση με τη χρήση του κινητού τηλεφώνου την ώρα του περπατήματος.

Στην Ιαπωνία το πρόβλημα της αλόγιστης χρήσης της τεχνολογίας στην καθημερινότητα έχει οδηγήσει πολλές εταιρείες και κρατικούς οργανισμούς να τοποθετήσουν προειδοποιητικές πινακίδες για να αποφεύγεται η χρήση των κινητών την ώρα που κάποιος περπατάει.

Πηγη: newsbeast.gr

Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα