‘ΒΡΑΧΑΚΙΑ’ ΚΑΡΥΔΑΣ

Date

troufes-me-amygdalo-kai-indiki-karyda-chefoulis.gr_υλικά
200 γρ. τριμμένη καρύδα
120 γρ. ζάχαρη άχνη
3 ασπράδια από μικρά αβγά
1 καψουλάκι βανίλια
χάρτινες θηκούλες

παρασκευή
Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την καρύδα με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Σε άλλο μπολ χτυπάμε λίγο τα ασπράδια με το σύρμα των αβγών, γιά να διαλυθούν. Τα προσθέτουμε στο μείγμα καρύδας και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μιά μάζα ομοιογενής, υγρή αλλά όχι ρευστή. Στρώνουμε ένα ταψάκι με χαρτί ψησίματος. Παίρνουμε με κουτάλι μικρή ποσότητα από το μείγμα και σχηματίζουμε στρογγυλά “βραχάκια” στο ταψί, μεγέθους καρυδιού. Τα ψήνουμε στο φούρνο γιά 10′-12′, μέχρι ν’ αρχίσουν να παίρνουν πολύ ελαφρύ χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα τοποθετούμε στα χαρτάκια.

Πηγη: athinorama.gr

Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα