ΕΝΑ 15ΛΕΠΤΟ … ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ

Date

woman-startΝιώθετε τους μυς σας σφιγμένους από κούραση ή ένταση; Τότε ακολουθήστε το ρυθμό των παρακάτω ασκήσεων, για να τους αισθανθείτε να χαλαρώνουν και να ξαναβρείτε την ηρεμία σας.

1.

Σταθείτε όρθια, με τα πόδια κλειστά και χαλαρά. Σφίξτε την κοιλιά για να έρθει η πλάτη σας σε ευθεία γραμμή και, τέλος, χαμηλώστε τις ωμοπλάτες σας.
Κρατώντας τα χέρια κατά μήκος του κορμού, στρίψτε το κεφάλι σας προς τη δεξιά ωμοπλάτη τραβώντας συγχρόνως το αριστερό χέρι προς τα κάτω, με την παλάμη τεντωμένη προς τα πάνω. Η πλάτη σας πρέπει να μένει ακίνητη.
Μείνετε στην παραπάνω θέση για 15 δευτερόλεπτα. Επαναφέρετε το κεφάλι στο κέντρο, χαλαρώστε το χέρι και επαναλάβετε την άσκηση προς την άλλη πλευρά.
Επαναλάβετε την άσκηση 2 φορές.

2.

Κρατήστε τα πόδια σας χαλαρά και την κοιλιά σας ελαφρά σφιγμένη.
Έχοντας τις ωμοπλάτες χαμηλά, λυγίστε τους αγκώνες και σταυρώστε τα χέρια μπροστά στο στήθος, με τις παλάμες στραμμένες προς τα μέσα.
Εισπνεύστε, εκπνεύστε και τεντώστε τα χέρια μπροστά, μέχρι να νιώσετε να σας τραβάνε.
Επιστρέψτε στην αρχική θέση εισπνέοντας.
Επαναλάβετε την άσκηση αυτή 5 φορές και επιστρέψτε στην αρχική θέση εισπνέοντας.

3.

Ανοίξτε τα πόδια, στρίψτε το αριστερό πόδι προς τα έξω και λυγίστε το γόνατο. Το δεξί πόδι παραμένει τεντωμένο.
Με τα χέρια στην έκταση στο ύψος της ωμοπλάτης στρίψτε το κεφάλι αριστερά. Ο θώρακας και η λεκάνη είναι στραμμένα μπροστά και η κοιλιά είναι σφιχτή για να διατηρείται ο κορμός ευθυτενής.
Μείνετε στην παραπάνω θέση για 5-10 δευτερόλεπτα και μετά τεντώστε το αριστερό πόδι και επαναφέρετε το κεφάλι στο κέντρο. Στη συνέχεια σκύψτε μπροστά, αγγίξτε με το δεξί χέρι τον αστράγαλο του αριστερού ποδιού και τεντώστε προς τα πάνω το αριστερό χέρι.
Έπειτα από 5-10 δευτερόλεπτα λυγίστε τα γόνατα, σκύψτε ανάμεσα στα πόδια, ακουμπήστε τις παλάμες των χεριών στο πάτωμα και αφήστε το κεφάλι να πέσει.
Τέλος, ξεδιπλώστε σιγά σιγά την πλάτη και τεντώστε τα πόδια για να σηκωθείτε.
Επαναλάβετε την άσκηση 5 φορές.

4.

Καθίστε στο πάτωμα έχοντας τα πόδια καλά ανοιχτά.
Με το αριστερό πόδι τεντωμένο, λυγίστε το δεξί γόνατο και πλησιάστε το πόδι στο εσωτερικό του αντίθετου μηρού. Μετά τεντώστε το δεξί χέρι πάνω από το κεφάλι και λυγίστε τον κορμό προς τα αριστερά.
Για την καλύτερη διάταση των μυών, προσπαθήστε να πιάσετε το αριστερό πόδι με το δεξί χέρι. Εάν δεν τα καταφέρετε, ακουμπήστε το χέρι πάνω στον αστράγαλο. Έπειτα από 15 δευτερόλεπτα αλλάξτε πλευρά.
Επαναλάβετε την άσκηση 5 φορές.

Πηγη: belife.gr

Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα