ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ: ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Date

ειδώλιαΣκέφτεστε με αγωνία πώς θα απασχολείτε καθημερινά τα παιδιά σας; Πώς θα τα αποτρέψετε από το χαζοκούτι, τη βαρεμάρα και την απραγία;

Μια καλή λύση είναι να περιηγηθείτε μαζί τους στα μεγαλύτερα μουσεία της πόλης. Να γνωρίσετε τις δημιουργίες του χθες, τον πολιτισμό μας και την ιστορική μας κληρονομιά…Να μάθετε τα παιδιά σας να αγαπάνε την τέχνη, να σέβονται τον πολιτισμό, να αποκτήσουν μια καινούργια αισθητική για τον κόσμο μας.

ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Προβάλλει επιβλητικά στο νούμερο 44 της οδού Πατησίων, δίπλα στο Πολυτεχνείο, στο κέντρο της πόλης των Αθηνών. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα μουσεία αρχαίας ελληνικής τέχνης.

Σε έναν εκθεσιακό χώρο περίπου 8.000 τ.μ. εμπεριέχεται –με τρόπο θαυμαστό– ολόκληρη η εξέλιξη της αρχαίας ελληνικής τέχνης και ιστορίας από την προϊστορική εποχή (680 π.Χ.) έως τη ρωμαιοκρατία του 4ου μ.Χ. αιώνα.

Τι να πρωτοθαυμάσετε: τις συλλογές γλυπτών, αγγείων και μικροτεχνίας ή τις συλλογές από αιγυπτιακά αριστουργήματα; Ό,τι θα συναντάτε στο διάβα σας σε αυτόν το χώρο θα σας προκαλεί θαυμασμό, συγκίνηση και δέος.

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Πατησίων 44, τηλ.: 210-82177274, 210-8238174,
e-mail: eam@culture.gr.

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Βρίσκεται μαζί με τα περισσότερα από 25.000 εκθέματά του στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας 22 από το 1914. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα εθνικά μας μουσεία με μοναδικές συλλογές εικόνων, γλυπτών, τοιχογραφιών, κεραμικών, υφασμάτων, χειρογράφων και αντικειμένων από τον 3ο μέχρι τον 20ό αιώνα.

Ανάμεσα στα περίφημα εκθέματά του θα μπορέσετε επίσης –μέσα από 1.200 αντικείμενα– να απολαύσετε όψεις του βυζαντινού πολιτισμού και της βυζαντινής τέχνης μέσα από μια νέα μουσειολογική άποψη και μια μοναδική εμπειρία.

Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο: Λεωφ. Βασ. Σοφίας 22, τηλ.: 210-7211027.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Περισσότερα από 3.000 αντικείμενα κυκλαδικής, αρχαίας ελληνικής και κυπριακής τέχνης –από την 5η χιλιετία π.Χ. έως τον 6ο αιώνα μ.Χ.– εκτίθενται στις αίθουσές του.

Εκτός από τις πιο σημαντικές συλλογές κυκλαδικής τέχνης στον κόσμο που διαθέτει το μουσείο αυτό, φιλοξενεί τακτικά και περιοδικές εκθέσεις αρχαιολογικού περιεχομένου, καθώς και μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης.

Επίσης, στο βιβλιοπωλείο και το εκθετήριό του θα βρείτε ακριβή αντίγραφα και κοσμήματα σε προσιτές τιμές, αλλά και ένα χώρο να ξεκουραστείτε πίνοντας τον καφέ σας ή απολαμβάνοντας ένα ελαφρύ γεύμα.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Νεόφυτου Δούκα 4 & Λεωφ. Βασ. Σοφίας, τηλ.: 210-7228321, www.cycladic.gr.

Πηγη: belife.gr

Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα