3 ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΙ ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ

Date

154832004eb0f83a5_17060Γνωρίζετε οι περισσότεροι ότι οι ξηροί καρποί είναι υγιεινοί, εφόσον σχετίζονται με την ενίσχυση της υγείας της καρδιά, την καταπολέμηση του καρκίνου, τη μείωση του κινδύνου της νόσου του Alzheimer μέχρι και με την απώλεια βάρους. Όμως έτσι όπως σας χαρίζουν ευεξία, με τον ίδιο τρόπο μπορούν να γίνουν επικίνδυνοι για την υγεία σας. Στο παρακάτω άρθρο θα μάθετε πως οι ξηροί καρποί μπορούν να γίνουν επικίνδυνοι.

Μπορεί να πάρετε βάρος. Ναι υπάρχουν πολλές έρευνες που δείχνουν ότι οι ξηροί καρποί μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε κιλά. Αλλά υπάρχει και μια προειδοποιήσει σχετικά με το βάρος και τους ξηρούς καρπούς, η οποία δηλώνει ότι σημασία έχει η ποσότητα που τρώτε. Αν ξεφύγετε και τους καταναλώνετε σε μεγάλες ποσότητες, τότε θα πάρετε γρήγορα πολλά κιλά. Και αυτό συμβαίνει γιατί οι ξηροί καρποί έχουν αρκετές θερμίδες, όπως για παράδειγμα 30 γραμμάρια αμύγδαλα έχουν 163 θερμίδες και τα καρύδια 185 θερμίδες.

Δημιουργούν πεπτικά προβλήματα. Εάν νιώσετε φούσκωμα μετά την κατανάλωση ξηρών καρπών, δεν είστε οι μόνοι. Είναι ένα κοινό πεπτικό πρόβλημα που δημιουργείτε χάρη στις ενώσεις που υπάρχουν σε αυτές τις τροφές, όπως οι τανίνες, οι οποίες δυσκολεύουν τη χώνεψη. Η λύση είναι να μειώσετε ή να σταματήσετε να καταναλώνετε τους ξηρούς καρπούς που σας ενοχλούν, διότι μπορεί να σας δημιουργήσουν μέχρι και διάρροια.

Έχετε ξαφνικά τριχόπτωση, εύθραυστα νύχια, μυρίζει άσκημα η αναπνοή σας και πονάτε στους μύες και στις αρθρώσεις. Όλα αυτά είναι τα συμπτώματα της δηλητηρίασης από το σελήνιο, μια σοβαρή αλλά σπάνια πάθηση, που προκύπτει αν καταναλώσετε πολλά καρύδια Βραζιλίας (οι υπόλοιποι ξηροί καρποί είναι ασφαλείς). Μια μερίδα καρύδια Βραζιλίας ή 8 ολόκληρα κομμάτια έχει 10 φορές τη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα σεληνίου (55 μικρογραμμάρια). Είναι τόσο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, που οι ειδικοί συνιστούνε να μην τα καταναλώνετε καθημερινά.

Πηγη: jenny.gr

Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα