ΔΙΠΛΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΑΠΟ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟΥΣ ΤΡΕΝΩΝ

Date

Δώδεκα βαγόνια μιας ταχείας στο κρατίδιο Ούταρ Πραντές της βόρειας Ινδίας βγήκαν την Κυριακή από τις γραμμές και συνετρίβησαν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 35 άτομα και να τραυματιστούν τουλάχιστον 100.

Λίγες ώρες αργότερα ένας δεύτερος συρμός εκτροχιάστηκε στη βορειοανατολική Ινδία, με τον αρχικό απολογισμό να κάνει λόγο για 50 τραυματίες, οι 20 εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ κατά πληροφορίες πολλοί επιβάτες έχουν εγκλωβιστεί στα βαγόνια.

Το τρένο της Kalka Mail κινούνταν με ταχύτητα 100 έως 130 χιλιομέτρων ανά ώρα στο δρομολόγιο από το Χαουρά, που βρίσκεται έξω από την Καλκούτα, στην πόλη Κάλκα που βρίσκεται στους πρόποδες των Ιμαλαΐων.

Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν εξακριβωθεί, φαίνεται όμως ότι ο μηχανοδηγός τράβηξε το φρένο επείγουσας ανάγκης, δήλωσε αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας

Αγνωστος παραμένει επίσης ο ακριβής αριθμός των επιβατών. Οι ταχείες αυτού του τύπου πάντως μεταφέρουν συνήθως γύρω στα 1.000 άτομα.

Σχετικά με το δεύτερο εκτροχιασμό στο κρατίδιο Ασάμ της βορειοανατολικής Ινδίας, οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για 50 τραυματίες, οι 20 εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Το τρένο εκτροχιάστηκε πιθανόν από έκρηξη άγνωστης προέλευσης επάνω στη γραμμή. Σύμφωνα με εκπροσώπους της τοπικής αστυνομίας, «έχουν εκτροχιαστεί τέσσερα βαγόνια, στα οποία πολυάριθμοι επιβάτες έχουν παγιδευτεί».

Στην Ινδία καταγράφονται κάθε χρόνο γύρω στα 300 σιδηροδρομικά δυστυχήματα.

 

Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα