ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΡΕΒΙΘΙΑ

Date

mosxari-kokkinisto-tria-mistika-02Υλικά
700 κ. χοιρινό σε κύβους/μπουκιές
2 φλ. πολύ ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 κ.σ. φρέσκια ρίζα τζίντζερ τριμμένη
1/2 κ.γ. πάπρικα
Από μια γερή πρέζα τριμμένο κύμινο, τριμμένο μπαχάρι, τριμμένο μοσχοκάρυδο, κανέλλα
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 ½ φλ. γλυκοπατάτες σε κύβους
800 γρ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα με το χυμό τους
350 γρ. βρασμένα ρεβίθια
½ φλ. μαύρες σταφίδες (αν θέλουμε)
1 -2 κ.σ. αράπικα φιστίκια ανάλατα τριμμένα (στη μουλινέτα)

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο σε μέτρια θερμοκρασία και ροδίζουμε το χοιρινό από όλες τις πλευρές. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα στην άκρη. Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το τζίντζερ και καβουρδίζουμε ανακατεύοντας συνεχώς, να μην αρπάξουν. Ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα το χοιρινό και 1 φλιτζάνι καυτό νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 1 ½ περίπου ώρα. Προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες και τη ντομάτα, ανεβάζουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 40 λεπτά ή μέχρι το κρέας να μαλακώσει τελείως και να πήξει ελαφρά η σάλτσα. Ρίχνουμε τα ρεβίθια και τις σταφίδες (αν θέλουμε). Ρίχνουμε τα τριμμένα φιστίκια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
σημ. Η συνταγή είναι προσαρμογή από την κουζίνα της Δυτικής Αφρικής

Πηγη: athinorama

Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα