ΤΡΕΞΙΜΟ ΜΕ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΣΟΥ

1138840_mulher-correndo-andando-cao-corredor-paísΟ σκύλος σου είναι το καλύτερο κίνητρο για να γίνει διασκεδαστικήη άσκηση, σύμφωνα με την J.T. Clough, συγγραφέα του 5K Training Guide: Running with dog.

Τρέξιμο με το σκύλο;

Δοκίμασε αυτά τα tips για να κάψεις περισσότερες θερμίδες:

Ξεκινήστε χαλαρά

Τα σκυλιά θα πρέπει να δραστηριοποιούνται σωματικά για 30 λεπτά δύο φορές τη μέρα.

Ξεκίνα με δυναμικό βάδισμα για 15 λεπτά την πρώτη εβδομάδα και πρόσθετε 5 -10 λεπτά και περισσότερη ταχύτητα όσο βελτιώνεται η φυσική του κατάσταση.

Βρείτε ρυθμό!

Τα περισσότερα σκυλιά τρέχουν πιο γρήγορα από τους ανθρώπους σημειώνει η J.T. Clough, εσύ, όμως, δε θα πρέπει να νιώθεις ότι αναγκάζεσαι να ξεπερνάς τα όριά σου

. Συγκράτησε αυτές τις ταχύτητες που συστήνει ο Josiah Neuman, εκπαιδευτής σκυλιών:τα μικρά σκυλιά (π.χ. Boston terrier) μπορούν να φτάσουν τα 4-5,5 χλμ. την ώρα, oι μέτριου μεγέθους ράτσες (π.χ. spaniel) τα 5,5-7χλμ. την ώρα, ενώ οι μεγάλες (π.χ. golden retriever) τα 8-9 χλμ. την ώρα.
skylos-treksimo-def © Παρέχεται από: Shape.gr skylos-treksimo-def

Πίνετε νερό

Είστε έξω για πάνω από 45 λεπτά ή ο σκύλος σου λαχανιάζει έντονα;

Έχε μαζί σου νερό και για τους δυο σας προτείνει η J.T. Clough.

Και τις ημέρες με πολλή ζέστη και υγρασία πάνω από 45% προτίμησε να βγαίνεις μόνη σου συνιστά.

Το πρόγραμμα

Για καλύτερη φυσική κατάσταση, δοκίμασε μαζί με το σκυλάκι σουαυτή τη διασκεδαστική 30λεπτη προπόνηση της J.T. Clough

Λεπτά

Δραστηριότητα*

0-5 Χαλαρό περπάτημα/προθέρμανση.5-7 Χαλαρό τρέξιμο.7-8 Προβολές με βάδισμα.8-10 Χαλαρό τρέξιμο.10-14 Γρήγορο τρέξιμο.14-16 Χαλαρό τρέξιμο/αποθεραπεία.

16-17 Άλματα στο πεζοδρόμιο: ανέβα με άλμα επάνω σε ψηλό πεζοδρόμιο με τα δύο πόδια και πήδα κάτω. Βάλε το σκυλί σου να κάνει το ίδιο.

17-20 Έξι sprints των 20″, με 10″ ξεκούραση ανάμεσά τους.20-21 Προβολές με βάδισμα.21-25 Μέτριο τρέξιμο.25-30 Χαλαρό περπάτημα/χαλάρωση.

* Όλες οι δραστηριότητες βασίζονται στις ικανότητες του σκύλου σου.

Πηγη: msn ευ ζην