banner ad

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

. February 20, 2016 . 0 Comments

soutzoukakia-me-poure-570Υλικά

1 κιλό κιμά κοτόπουλου
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
2 σκολίδες σκόρδο πολτοποιημένες
3 φέτες χθεσινού ψωμιού
1 κουτ. γλυκού κύμινο
2 ασπράδια αυγού
ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
ελάχιστο ξύδι

Για τη σάλτσα

700 γρ. χυμό τομάτας
σκόρδο
ελειόλαδο
2 δαφνόφυλλα

Εκτέλεση

Πλάθουμε τα σουτζουκάκια και βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο για 1 ώρα να σταθεί και να ανακατευτούν τα αρώματα. Ξεκινάμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα τη σάλτσα, σοτάροντας το σκόρδο. Ρίχνουμε τη τομάτα και τη δάφνη και αφήνουμε να βράσει προσθέτοντας λίγο νερό. Κάνουμε τον κιμά μπαλίστες και ψήνουμε για 20 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα σουτζουκάκια στη σάλτσα και συνεχίζουμε το βρασμό. Αν κατά τη διάρκεια μαγειρέματος σωθούν τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια ζεστά και συνοδεύουμε με ρύζι ή πατάτες.

Πηγη: jenny.gr

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , ,

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *