banner ad

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

. February 24, 2016 . 0 Comments

Tort-v-vide-serdca2Για ένα δείπνο τετ-α-τετ υπό το φως των κεριών δεν αρκούν τα κόκκινα τριαντάφυλλα και η άφθονη σαμπάνια -πρέπει και οι γεύσεις να είναι ανάλογες με την περίσταση…

Υλικά

225 γραμ. αλεύρι
50 γραμ. σκόνη κακάο
1 κοφτό κουτ. γλυκ. σόδα φαγητού
¼ κουτ. γλυκ. αλάτι
275 γραμ. άσπρη ψιλή ζάχαρη
100 γραμ. μαλακή μαργαρίνη
1/3 φλιτζανιού γάλα
2 μεγάλα αβγά
100 γραμ. ξυσμένη σοκολάτα (σαν ροκανίδια)
250 γραμ. έτοιμο γλάσο
ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής
άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Για το γλάσο σοκολάτας

125 γραμ. άχνη ζάχαρη
1 κουτ. σούπ. καλαμποκέλαιο
1 ½ κουτ. σούπ. γάλα
μερικές σταγόνες εσάνς βανίλιας
3 κοφτές κουτ. σούπ. σκόνη κακάο

Εκτέλεση

Κοσκινίζετε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε τη ζάχαρη και τη μαργαρίνη. Ρίχνετε μέσα το γάλα και τ’ αβγά και χτυπάτε τα υλικά πολύ δυνατά με μια ξύλινη κουτάλα, ώσπου το μείγμα να γίνει μαλακό και αφράτο.
Μοιράζετε το μείγμα σε δυο στρογγυλά ταψάκια διαμέτρου 20 εκ., βουτυρωμένα και καλυμμένα με λαδόκολλα. Τα ψήνετε στο κέντρο του φούρνου στους 180ο Κελσίου για 30΄. Τ’ αφήνετε να κρυώσουν μέσα στα ταψάκια και τα ξεφορμάρετε.
Αναμειγνύετε τα υλικά για το γλάσο σοκολάτας, αλείφετε την επιφάνεια τους ενός κέικ με το μείγμα και βάζετε το άλλο από πάνω. Απλώνετε το υπόλοιπο γλάσο στην επιφάνεια και τα πλαϊνά του γλυκίσματος. Γαρνίρετε επίσης τα πλαϊνά με τα ξύσματα της σοκολάτας.
Χρωματίζετε ελαφρώς λίγο από το έτοιμο (άσπρο) γλάσο.
Σχηματίζετε μια μεγάλη καρδιά με το άσπρο γλάσο και τη βάζετε στο κέντρο του γλυκίσματος. Ύστερα φτιάχνετε μια μικρότερη ροζ και τη βάζετε πάνω στην άσπρη. Μετά φτιάχνετε πολλές μικρές και τις τοποθετείτε γύρω-γύρω στην επιφάνεια του γλυκίσματος. Τέλος πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.

Πηγη: belife.gr

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , ,

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *