banner ad

ΚΟΛΟΚΥΘΟΓΛΥΚΑΚΙΑ

. March 8, 2016 . 0 Comments

e1c73161b0d23bbd161ddbafdca80841_LΓιατί η μαγική κολοκύθα εκτός από άμαξα γίνεται και λιχουδίτσα!

Υλικά για 12 μερίδες:

600 γρ κολοκύθα βρασμένη και στραγγισμένη
50 γρ χαρουπάλευρο
50 γρ σκόνη αμυγδάλου
220 γρ αλεύρι ολικής αλέσεως
1 κ.σούπας χαρουπόμελο
4 κ.σούπας μέλι
60 γρ ταχίνι
200 γρ αποξηραμένα δαμάσκηνα απύρηνα και 5-6 δαμάσκηνα επιπλέον

Ο δρόμος για το κολοκυθογλυκάκι ξεκινάει με εσένα να πολτοποιείς την κολοκύθα και τα δαμάσκηνα σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μείγμα. Ανέμειξε το ταχίνι με το μέλι και το χαρουπόμελο και πρόσθεσέ τα στο μείγμα.

Μετά έρχεται η σειρά των στερεών υλικών, τα οποία είναι καλύτερο να τα προσθέσεις κοσκινισμένα και σταδιακά, ενώ ανακατεύεις απαλά με μία μαρίζ ή μία ξύλινη κουτάλα.

Η ζύμη σου θα είναι σχετικά σφιχτή.

Τα επιπλέον δαμάσκηνα, θα τα προσθέσεις κομμένα σε κομμάτια ότι μεγέθους εσύ θέλεις, και θα χαρίσουν μια μαστιχωτή υφή στο κολοκυθογλυκάκι.

Ψήσε τα γλυκάκια στους 175 βαθμούς Κελσίου για περίπου 45 λεπτά. Ο χρόνος εξαρτάται από τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσεις, αλλά πάντα έχεις στο νου οτι θέλεις το μαχαίρι σου να βγει καθαρό από τη ζύμη.

Για να ξέρεις τι θα φτιάξεις, για να ξέρεις τι θα φας:

Το κολοκυθογλυκάκι που θα βγει ζεματιστό από το φούρνο σου αποτελεί μία εξαιρετική πηγή διαιτητικών ινών, και είναι χαμηλό σε λιπαρά και νάτριο.

Πρόταση για παραλλαγή:

Εάν κι εσύ στενοχωριέσαι που το χαρούπι και το δαμάσκηνο κλέβουν το υπέροχο πορτοκαλί της κολοκύθας, αντικατέστησε το πρώτο με αμυγδαλόσκονη και το δεύτερο με αποξηραμένα βερίκοκα στις ίδιες αναλογίες και πρόσθεσε βερίκοκα και κολοκυθόσπορο στη ζύμη. Θα μοιάζει περισσότερο με ενισχυμένο ψωμάκι, ιδανικό για να βασίσεις το πρωινό σου.

Πηγη: diatrofi.gr

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , ,

Category: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *