banner ad

ΤΑ 6 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΛΑΘΗ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ

. June 1, 2016 . 0 Comments

saloni-gonia-smaragdi--486Η διακόσμηση του σπιτιού είναι μια διαδικασία ναι μεν διασκεδαστική, αλλά δεν πρόκειται να λείψουν και τα λάθη. Με τα χρόνια βέβαια μαθαίνει κανείς από τα λάθη και εκλεπτύνεται το γούστο. Σε κάθε περίπτωση όμως, εδώ είναι τα 6 σημαντικότερα λάθη που πρέπει να αποφύγετε στην διακόσμηση του σπιτιού σας και να εξοικονομήσετε χρήματα.
Βάφετε τον τοίχο χωρίς πρώτα να έχετε κάνει τεστ στο χρώμα

Βλέπετε ένα χρώμα που σας αρέσει και το αγοράζετε χωρίς να έχετε κάνει πρώτα μια δοκιμή στον τοίχο. Έτσι δεν είναι; Λάθος! Τα χρώματα δείχνουν τελείως διαφορετικά στον τοίχο σας απ’ ότι πάνω στα δείγματα που υπάρχουν στα καταστήματα. Κάνοντας πρώτα ένα τεστ σε μια μικρή περιοχή, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε πως δείχνει το χρώμα στο φως, πώς δένει με την κουρτίνα ή τα έπιπλα. Μπορεί να αναβληθεί 1 – 2 βδομάδες η συνολική διαδικασία, αλλά θα είστε σίγουροι για την επιλογή σας.

Μια ωραία ιδέα είναι να κατεβάσετε τη δωρεάν εφαρμογή Vivechrom Visualizer, η οποία σας βοηθάει να δείτε το δωμάτιο σας σε οποιοδήποτε χρώμα ζωντανά. Χρησιμοποιώντας τη τεχνολογία Augmented Reality, έχετε στη στιγμή, μια ρεαλιστική εικόνα για το πώς θα φαίνεται το δωμάτιο σας, μόνο με ένα πάτημα στην οθόνη. Πειραματιστείτε με πιο έντονες αποχρώσεις ή βρείτε τις δικές σας χρωματικές επιλογές τώρα με σιγουριά. Επιπλέον, με τη νέα λειτουργία ”Photo Visualizer” μπορείτε να ”βάψετε” φωτογραφίες και έτσι να δείτε πως θα φαίνεται το εξωτερικό του σπιτιού σας με νέα χρώματα!
Αγοράζετε χαλιά τύπου Shag

Είναι μαλακά, έχουν ωραία αίσθηση και ζεσταίνουν τον χώρο. Το πρόβλημα όμως με αυτού του είδους τα χαλιά είναι ότι μαδάνε περισσότερο από ένα σκυλί Labrador. Λίγοι ιδιοκτήτες συνηθίζουν να ζουν με αυτή τη «χιονοθύελλα» στο σπίτι τους δεδομένου ότι συχνά πρέπει να βάζουν ηλεκτρική σκούπα. Οι περισσότεροι διαπιστώνουν ότι απλά δεν αξίζει ο κόπος!
Τοποθετείτε πάγκο κουζίνας από μάρμαρο

Δείχνουν πολυτέλεια και φινέτσα και δύσκολα μπορεί να αντισταθεί κάποιος ιδιοκτήτης και να μην αγοράσει πάγκο από μάρμαρο. Οι περισσότεροι όμως πιστεύουν στην ομορφιά και δεν αντιλαμβάνονται το κόστος συντήρησης . Πέρα από αυτό, οι πρώτες γρατζουνιές και οι λεκέδες γίνονται γρήγορα ορατά. Πιο ανθεκτική λύση είναι να τοποθετήσετε πάγκο από χαλαζία.
Επιλέγετε καναπέ σε επιθετικό χρώμα

Μπορεί πάντα ο παράγοντας «εντύπωση» να παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιλογή του καναπέ και να σκέφτεστε ότι ακόμα κι έντονο να είναι το χρώμα του καναπέ, μπορείτε να αλλάζετε τα μαξιλάρια, όμως στην πράξη θα διαπιστώσετε ότι ένας καναπές σε ουδέτερο χρώμα θα σας βολέψει περισσότερο. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι τον καναπέ μπορείτε να τον ντύνετε με ριχτάρια ή να αλλάζετε συχνά κουρτίνες. Εδώ μπορείτε να «παίξετε» με τα χρώματα και έχετε το περιθώριο να επιλέξετε κάτι πιο εκκεντρικό.
Σπεύδετε να διακοσμήσετε

Είναι ένα λάθος στο οποίο την πατάμε όλοι. Συνήθως με τη μετακόμιση σε ένα καινούργιο σπίτι βιαζόμαστε να το διακοσμήσουμε ώστε να είναι όλα έτοιμα. Είναι όμως ένα μεγάλο λάθος. Σίγουρα ένα πλήρες σετ με έπιπλα μας κάνει όλους να αισθανόμαστε καλύτερα, για λίγο όμως. Στη συνέχεια διαπιστώνουμε ότι ο καναπές τελικά είναι πολύ μεγάλος, το τραπεζάκι καθόλου πρακτικό ή οι κουρτίνες πολύ σκούρες με αποτέλεσμα να μην μπαίνει το φως του ήλιου στο σπίτι. Δυστυχώς όμως έχουμε “καεί” από τον προϋπολογισμό μας και συνειδητοποιούμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Τα μεγάλα σχέδια θέλουν χρόνο. Μη βιάζεστε!
Καλύπτετε το πάτωμα με μοκέτες

Το άσπρο καθαρό πάτωμα είναι κομψό και γοητευτικό, ειδικά αν είστε άτομο που αγαπάει την καθαριότητα. Αν μάλιστα δεν έχετε μικρά παιδιά ή κατοικίδια ζώα, είναι ακόμα πιο εύκολο να διατηρήσετε το πάτωμα καθαρό. Μην καταφεύγετε λοιπόν στις μοκέτες. Δίνουν μουντίλα στο σπίτι και το κάνουν να μοιάζει με γραφείο.

Πηγη: baby.gr

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , ,

Category: ΓΥΝΑΙΚΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *