banner ad

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΧΑΛΑΡΩΣΗ

. June 8, 2016 . 0 Comments

presentaciones0_1128Ήρθε επιτέλους το καλοκαιράκι! Η εποχή που έχετε καιρό και για τον εαυτό σας! Γιατί, αλήθεια, να μην απολαύσετε αυτή την εποχή χωρίς τύψεις και αναστολές; Εμπρός, λοιπόν, ρυθμίστε το βιολογικό σας ρολόι στη… θερινή ώρα και μάθετε να χαλαρώνετε. Γιατί μόνο έτσι θα ανακαλύψετε την απόλυτη ελευθερία.

ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ

Στη θάλασσα ή την πισίνα μπορείτε να προσφέρετε στον εαυτό σας μερικές στιγμές χαλάρωσης ως εξής:

Ξαπλώστε στο νερό, αφήνοντάς το να σκεπάσει τα αφτιά σας. Αν δε νιώθετε άνετα, ξαπλώστε στην άμμο, εκεί που σκάει το κύμα. Επιπλεύστε με μάτια κλειστά.
Με τα χέρια λίγο ανοιχτά στο πλάι του σώματος και τις παλάμες προς τον ουρανό, μείνετε ακίνητοι. Κλείστε τα μάτια και αναπνεύστε αργά επί ένα λεπτό, φουσκώνοντας χωρίς πίεση τους πνεύμονες.
Αφεθείτε στο νερό να σας «χαϊδεύει» και προσπαθήστε να δείτε τον εαυτό σας από πάνω, ήρεμο στο απέραντο γαλάζιο. Χαλαρώστε διαδοχικά χέρια και πόδια. Κάντε μερικές κινήσεις και βγείτε από το νερό μόλις νιώσετε να κρυώνετε.

Αυτή η άσκηση μπορεί να επαναληφθεί όσες φορές θέλετε.

«ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΕΤΕ» ΤΗΝ ΑΝΑΠΝΟΗ ΣΑΣ

Γνωρίζετε πως υπό την επίδραση του άγχους η αναπνοή γίνεται γρήγορη και επιφανειακή, ενισχύοντας έτσι τις σωματικές εντάσεις; Αδράξτε, λοιπόν, την ευκαιρία που σας δίνει το καλοκαίρι, για να «ξεμπλοκάρετε» έτσι την αναπνοή σας.

Αρχίστε ελέγχοντας την εκπνοή σας. Πρέπει να είναι όσο πιο μακρόσυρτη και βαθιά γίνεται, γιατί όλα βασίζονται σε αυτήν. Η εισπνοή που ακολουθεί θα γίνεται με φυσικό και τακτικό τρόπο. Πάρτε μικρές βαθιές, αργές ανάσες, συγκεντρώνοντας την προσοχή σας στον αέρα που διεισδύει στους πνεύμονές σας. Η αίσθηση χαλάρωσης έρχεται αμέσως.

Καθιστοί, με χαλαρούς τους μυς, εκπνέετε γρήγορα από τη μύτη συσπώντας το κάτω μέρος της κοιλιάς. Βάζετε τα χέρια πάνω στην κοιλιά, για να τη νιώθετε να μπαίνει προς τα μέσα, χωρίς ένταση. Αυτή η «ενεργή» φάση της αναπνοής ακολουθείται από μια φυσική, «παθητική» εισπνοή.
Επαναλάβετε το σύνολο γύρω στις 10 φορές.

ΒΑΔΙΖΕΤΕ…

Για να αρχίσετε μαθήματα ιστιοπλοΐας ή τένις πρέπει να είστε σε καλή φόρμα. Αντίθετα, μπορείτε να βαδίζετε όσο θέλετε. Πρόκειται για μια ήπια μορφή άσκησης που αυξάνει την αντοχή της καρδιάς, διευκολύνει την πέψη και καταπολεμά αποτελεσματικά το στρες προκαλώντας την παραγωγή ενδορφινών (των ορμονών της ευεξίας) από τον εγκέφαλο.

ΞΕΦΑΝΤΩΣΤΕ ΜΕ…ΜΕΤΡΟ

Όλοι, καθώς περνάτε τους περισσότερους μήνες του χρόνου καθισμένοι στο γραφείο και το αυτοκίνητο, είναι λογικό να έχετε ανάγκη από κίνηση για να ανακτήσετε την ενεργητικότητά σας. Κολυμπήστε 1-2 ώρες, ασχοληθείτε με κάποιο καλοκαιρινό σπορ, χορέψτε…Κάνετε ό,τι σας αρέσει, αλλά με μέτρο, για να μην εξαντλείστε, ιδιαίτερα όσοι δεν ασκείστε τον υπόλοιπο χρόνο.

Πηγη: belife.gr

Print Friendly, PDF & Email

Tags: , ,

Category: ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *