ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΡΑΤΟΥΝ … ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΑΣ;

Date

imagen-sin-tituloΤα πόδια μπορεί να πονάνε για πολλούς λόγους. Για παράδειγμα, μια αρθρίτιδα να συμβιώνει με κυκλοφορικές παθήσεις και οι πάσχοντες από το συνδυασμό αυτό να μετακινούνται από τον αγγειοχειρουργό στον ορθοπεδικό και αντίστροφα, συχνά χωρίς αποτέλεσμα.

«ΣΥΝΤΑΓΗ» ΓΙΑ ΠΟΔΙΑ ΠΟΥ ΠΟΝΟΥΝ

1. Ξαπλωμένοι ανάσκελα, με τα χέρια στον αυχένα και τα πόδια τεντωμένα, κάμπτετε τους μηρούς προς την κοιλιά και εκτείνετε εναλλάξ τις γάμπες προς τα πάνω και τις ακουμπάτε ξανά κάτω χωρίς να τις λυγίζετε για 15 με 20 φορές.

2. Σε όρθια στάση ανασηκώνεστε εναλλάξ στις μύτες των ποδιών, με εξωτερική επιστροφή των φτερνών.

3. Ξαπλωμένοι ανάσκελα, με τα πόδια ανεβασμένα ή ακουμπισμένα σε υψηλότερο επίπεδο, εκτελείτε κινήσεις κάμψης και έκτασης των ποδιών για 30 δευτερόλεπτα περίπου.

4. Ξαπλωμένοι ανάσκελα ανασηκώνετε κατά κανονικά διαστήματα την κοιλιά και, καθισμένοι, με λυγισμένους τους μηρούς επί της κοιλιάς, ανοίγετε και πλησιάζετε τα πόδια στο επίπεδο των γονάτων.

10 ΧΡΥΣΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΔΙΑ

1. Μη στέκεστε ποτέ στα πόδια σας για μεγάλο χρονικό διάστημα.
2. Καταπολεμήστε την καθιστική ζωή και αποφεύγετε να μένετε καθισμένοι για πολλή ώρα.
3. Αποφεύγετε τα πολύ ψηλά ή τα πολύ χαμηλά τακούνια. Το ιδανικό ύψος είναι γύρω στα 3 εκατοστά.
4. Καλό είναι να κοιμάστε με τα πόδια ανεβασμένα κατά 10-15 εκατοστά σε σχέση με την καρδιά και, αν μπορείτε, κάνετε το ίδιο σε στιγμές ξεκούρασης στη διάρκεια της ημέρας.
5. Αποφεύγετε την άμεση και παρατεταμένη επαφή με πηγές θερμότητας (καλοριφέρ, σόμπες, θερμοφόρες, πολύ ζεστά λουτρά).
6. Μην εκτίθεστε πολύ στον ήλιο τις πιο ζεστές ώρες.
7. Αν κάνετε μεγάλο ταξίδι με το αυτοκίνητο, φροντίζετε να σταματάτε κάθε 2 ώρες για ένα σύντομο περίπατο. Στο τρένο ή το λεωφορείο καλό είναι να αλλάζετε συχνά στάση στο κάθισμα ή να σηκώνεστε και να περπατάτε λίγο.
8. Η υδροθεραπεία (λουτρά με υδρομασάζ, άλατα, σκοτσέζικο ντους κ.λπ.) είναι πολύ χρήσιμη.
9. Αποφεύγετε τα ρούχα που στενεύουν στις γάμπες και τις κνήμες.
10. Η διατροφή σας πρέπει να είναι πλούσια σε ίνες (χορταρικά, πίτουρα κ.λπ.), έτσι ώστε να αποφεύγεται η δυσκοιλιότητα, η οποία ευνοεί την εμφάνιση ή την επιδείνωση κιρσών στα κάτω άκρα ή των αιμορροΐδων.

Πηγη: belife.gr

Print Friendly, PDF & Email

Περισσοτερα
αρθρα