ΟΙ «ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ»

Χαλαρώστε να απολαύσουμε τη χρεοκοπία. Επιλεκτική. Α, το σωστό να λέγεται. Επιλεκτική χρεοκοπία. Ο κ. Βενιζέλος τη λέει στα αγγλικά για να μη μας τρομάζει. Ψηφίσαμε το μεσοπρόθεσμο, κάηκε η Αθήνα, προπηλακίστηκαν βουλευτές και εκεί που ο Παπανδρέου έκανε «ουφ», το γυρίσανε στο «ωχ»! Ωχ μάνα μου! Τα βγάλαμε όλα στο σφυρί. Για τα 50 δισ. ρε γαμώτο. Και το λέγαμε, να πεις δεν το λέγαμε. Το γράφαμε, να πεις πως δεν το διάβασαν.

Μόλις τα πάρουν όλα, θα μας πάνε στη χρεοκοπία. Επιλεκτική, ξεπιλεκτική, πάει το σώβρακο. Μας το πήραν. Οργιάζουν τα σενάρια. Κι όπου ακούς πολλά σενάρια, τράβα να πληρώσεις φόρους. Διότι θα τους πληρώσεις. Σιγά που θα τους πιάσει ο πόνος για την Ελλάδα. Μόνο Απληστία τους πιάνει. Και τον Γιωργάκη το σύνδρομο αλληλογραφίας. Εστειλε εκείνη την επιστολή. «Όταν θα λάβεις αυτό το γράμμα, εγώ θα κλαίω με μαύρο κλάμα». Σκασίλα τους. Ζήτησε ισχυρή ηγεσία ο ηγέτης μας. Το διάβασαν οι Βρυξέλλες και τον πέρασαν σε ήπια στάση. «Πιες». «Ηπια». Αντε να βγάλεις άκρη. Κούρεμα! Στο τέλος θα καλέσουμε τον Τρύφωνα Σαμαρά να πάρει την ψαλίδα από το χρέος. Νέα τραγωδία. «Η θυσία της Ελλάδας». Για να σωθεί η Ευρωζώνη.

Εγώ ένα έχω να πω. Οπου Βενιζέλος και καταστροφή. Πέσαμε τώρα στους οίκους αξιολόγησης. Λες και δεν ξέρουμε από καλά μπουρδέλα. Μέχρι στα Οσκαρ έφτασαν τα «Κόκκινα φανάρια». Ο κ. Γεννηματάς, αντιπρόεδρος της Τράπεζας Επενδύσεων, θεωρεί ότι είμαστε νοσοκόμες που δεν εκτέλεσαν τις εντολές των ιατρών. Στη Μόσχα αδελφές νοσοκόμες, στη Μόσχα! Και μούγκα. Αύριο θα μας απαγορεύσουν να γράφουμε δικές μας συνταγές. Θα το ζήσουμε και αυτό. Μην κλαις για μένα Αργεντινή. Εκεί Περόν, εδώ έπεσε περονόσπορος. Σώστε την Ευρωζώνη – Ευρωζώνη. Ζήτω η επιλεκτική χρεοκοπία. Τι σημαίνει αυτό; Για να μη σας προσβάλλω θα το πω απλά. «Μπιντέ και δρόμο».